Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

"Bomba atomica" in Marea Neagra

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 17:35
22950 citiri
"Bomba atomica" in Marea Neagra

Marea Neagra reprezinta un pericol ecologic pentru statele riverane - Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Turcia si Georgia. La o adancime de peste 200 de metri se afla un urias bazin de hidrogen sulfurat care poate produce o explozie asemanatoare cu cea a unei bombe atomice.

In materialul de acum doua saptamani - Al Treilea Razboi Mondial incepe in noiembrie 2010? - prezentam o serie de evenimente ce ar putea avea loc in acest an, dupa cum prezicea Nostradamus, printre care si catastrofa din Marea Neagra, provocata de hidrogenul sulfurat.

Nu vorbim de un scenariu apocaliptic. Pericolul vazut de Nostradamus a fost confirmat atat de Consiliul Europei, printr-un raport prezentat in 2008 la Strasbourg, cat si de specialistii romani, care avertizau ca vietuitoarele subacvatice din mare vor disparea in circa 30 de ani.

Existenta hidrogenului sulfurat se explica prin prezenta unei specii de bacterii, dar si prin faptul ca apa marii contine foarte putin oxigen.

In plus, Marea Neagra este poluata prin contaminarea cu substante toxice si radioactive, apele reziduale a 17 tari varsandu-se aici. Numai Dunarea deverseaza anual 280 de tone de cadmiu, 60 de tone de mercur, 4.500 de tone de plumb, 6.000 de tone de zinc, 1.000 de tone de crom si 50.000 de tone de hidrocarburi.

Hidrogenul sulfurat este un gaz asemanator cu metanul, dar cu o putere calorica mai mare si care se aprinde la contactul cu oxigenul din atmosfera, explozia fiind de proportiile unei bombe atomice.

Pentru ca un cutremur cu magnitudine mare ar putea detona bomba de sub ape este indicat ca acest gaz sa fie extras, mai ales ca poate fi prelucrat si folosit ca sursa de energie conventionala.

Un alt motiv de ingrijorare il constituie cresterea continua a cantitatilor de gaz, zilnic acumulandu-se aproximativ 10.000 de tone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#bomba atomica Marea Neagra, #pericol hidrogen Marea Neagra , #explozie