MAE: Cinci romani au murit in explozia de la uzina din Cehia UPDATE

Vineri, 23 Martie 2018, ora 08:11
18876 citiri
MAE: Cinci romani au murit in explozia de la uzina din Cehia UPDATE
Foto: Arhiva Pixabay

Mai multe dintre persoanele care si-au pierdut viata, joi, in explozia produsa la o uzina chimica din Cehia au fost identificate ca fiind cetateni romani, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

UPDATE Inca doua dintre victimele exploziei produse la o uzina chimica din Cehia au fost identificate ca fiind cetateni romani, numarul romanilor morti ridicandu-se astfel la cinci, anunta, vineri dimineata, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ancheta declansata de autoritatile cehe este in curs de desfasurare, anunta MAE.

Echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga a vizitat si unitatile medicale in care au fost internate persoanele ranite pentru a se asigura ca printre acestea nu sunt si cetateni romani.

Misiunea diplomatica a intreprins demersurile necesare in vederea identificarii si notificarii familiilor celorlalti doi cetateni romani decedati, mai spune ministerul.

Prim-ministrul Viorica Dancila a transmis, vineri dimineata, un mesaj de condoleante.

"Sunt in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta si a facut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetatenilor romani sa primeasca asistenta consulara de care au nevoie", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Joi noapte, MAE a transmis primul mesaj despre romanii morti in explozia din Cehia.

"Potrivit datelor obtinute de catre reprezentantii ambasadei Romaniei in Cehia de la autoritatile locale, pana la acest moment, trei din cele sase persoane decedate in urma accidentului au fost identificate ca fiind cetateni romani. Consulul din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga s-a deplasat in localitatea respectiva pentru a solicita autoritatilor competente detalii suplimentare si pentru a acorda asistenta de specialitate. De asemenea, misiunea diplomatica a intreprins demersurile necesare in vederea identificarii si notificarii familiilor cetatenilor romani decedati", a anuntat MAE, intr-un prim comunicat remis Ziare.com.

O ancheta a autoritatilor locale cu privire la acest incident este in curs de desfasurare.

Ambasada Romaniei in Republica Ceha monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine in permanenta legatura cu autoritatile competente.

MAE mai precizeaza ca ambasada tarii noastre in Cehia este pregatita sa acorde asistenta consulara, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neinsufletite.

Presedintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleante

Klaus Iohannis a transmis, in noaptea de joi spre vineri, un mesaj de condoleante familiilor victimelor exploziei care a avut loc joi la o uzina chimica din Cehia, exprimandu-si regretul ca cetateni romani au cazut victime ale acestui accident.

"Presedintele Romaniei transmite condoleante si este alaturi de familiile indurerate ale tuturor celor care si-au pierdut viata in acest tragic accident si ureaza insanatosire grabnica celor raniti", se arata in mesajul publicat de Administratia Prezidentiala.

Cel putin sase persoane si-au pierdut viata si alte cateva au fost grav ranite intr-o explozie produsa, joi dimineata, intr-o uzina chimica din orasul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga.

Explozia a avut loc intr-o uzina apartinand societatii Synthos, specializata in productia de cauciuc sintetic si polistiren.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cehia explozia decese, #romanni MAE Iohannis , #explozie