Explozia dintr-un bloc din Iasi s-ar fi produs dupa ce un locatar a aprins lumina la subsol

Miercuri, 03 August 2016, ora 18:00
2218 citiri
Explozia dintr-un bloc din Iasi s-ar fi produs dupa ce un locatar a aprins lumina la subsol
Foto: Arhiva Ziare.com

Una dintre ipotezele luate in calcul in cazul exploziei dintr-un bloc din Iasi, soldata cu moartea a doua persoane si ranirea altor 11, este cea a unei deflagratii la subsolul blocului care s-ar fi produs in momentul in care un locatar ar fi aprins lumina intr-o boxa.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca una dintre variantele luate in calcul este ca deflagratia sa se fi produs la subsolul blocului, in urma unei acumulari de gaz. Aceleasi surse au precizat ca este posibil ca barbatul care a murit in urma exploziei sa fi intrat in boxa de la subsol, iar deflagratia sa fi fost declansata dupa ce acesta a aprins lumina.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca au fost scapari in reteaua de gaz, precum si modul in care gazul s-ar fi infiltrat la subsolul imobilului.

Locatarii au afirmat, luni seara, cand s-a produs explozia, ca in ultima perioada au sesizat miros de gaz in zona blocului, insa reprezentantii E.On Gaz au declarat ca nu au primit vreo sesizare in acest sens.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si distrugere calificata in cazul exploziei din blocul situat in zona Copou.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Iasi, Alexandru Pecincu, a declarat ca ancheta este complexa si ca este posibil sa se apeleze inclusiv la specialisti in explozii de la Petrosani.

Pe de alta parte, cele trei persoane - doi soti, ambii in varsta de 81 de ani, dar si o femeie de 63 de ani - care luni seara au ajuns la spital in urma exploziei sunt in continuare internate. Medicii spun ca toate sunt in stare stabila, dar ca pot aparea complicatii pe fondul varstei inaintate.

Deflagratia s-a produs luni, in jurul orei 20:20, intr-un bloc de patru etaje din zona Copou, in care locuiesc in mare parte pensionari, explozia fiind urmata de un incendiu.

In urma exploziei, doua persoane au murit, iar 11 au fost ranite.

Una dintre persoanele care a murit este fostul prorector al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi, Victor Bulacovschi, iar cealalta victima este sotia acestuia, fost cercetator la Institutul Petru Poni.

Explozie intr-un bloc din Iasi: Locatarilor li se inchiriaza apartamente si vor fi despagubiti

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cauza explozie Iasi, #explozie Iasi lumina aprinsa , #explozie