Explozie in Bistrita: Tanarul considerat responsabil a murit la spital

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 14:46
2774 citiri
Explozie in Bistrita: Tanarul considerat responsabil a murit la spital
Foto: Captura Pro TV

Tanarul de 24 de ani din Bistrita, in apartamentul caruia a avut loc o explozie, saptamana trecuta, in urma careia zeci de apartamente au fost evacuate, opt persoane fiind ranite, a murit intr-un spital din Bucuresti.

Acesta fusese adus in stare grava, cu arsuri pe 70% din corp, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala.

Seful ISU Bistrita-Nasaud, Constantin Florea, a spus ca inca nu a fost stabilita cu exactitate cauza exploziei. S-a vehiculat faptul ca de vina ar fi fost o butelie care a sarit in aer, fiind lansate si alte ipoteze. Vecinii au spus ca tanarul se droga si ca fusese internat la psihiatrie, arata Romania TV.

Explozia, care a spart geamurile unui bloc situat vizavi, a dus la evacuarea a circa 100 de oameni. Dintre acestia, patru se afla la centrul de cazare a persoanelor fara adapost al Primariei Bistrita.

Dintre cei opt raniti care au ajuns la spital dupa explozie, doi sunt in continuare internati, fiind vorba despre o fata de 18 ani, cu arsuri de gradul II pe maini, si un barbat de 48 ani, intoxicat cu monoxid de carbon.

In zona afectata de explozie a fost instituit un dispozitiv de paza, locatarii blocului nefiind lasati sa isi recupereze bunurile pana cand nu se va face o evaluare a gradului de afectare a structurii de rezistenta a imobilului. Pentru ca Bistrita-Nasaud nu are un astfel de expert, a fost chemat unul de la Cluj, care urmeaza sa constate, miercuri, cat de grav a fost afectata constructia.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, a declarat ca, din primele verificari reiese faptul ca cinci sau sase apartamente sunt afectate grav, doua avand prabusit plafonul si chiar si un perete exterior, iar la restul fiind distruse usile, geamurile si alte bunuri.

In total, au fost afectate peste 65 de apartamente, nu numai din blocul in care s-a produs deflagratia, ci si din cele alaturate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#tanar Bistrita explozie murit, #explozie Bistrita victime, #explozie Bistrita daune blocuri, #explozie Bistrita raniti , #explozie