Explozie intr-un bloc din Petrila

Joi, 28 Februarie 2013, ora 14:36
1515 citiri
Explozie intr-un bloc din Petrila
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Un barbat a fost ranit si mai multe locuinte distruse in urma unei expolozii ce a avut loc joi la Petrila.

Deflagratia a avut loc dimineata, iar locatarii au fost treziti de zgomotul puternic si au intrat in panica.

"Dormeam si am auzit o bubuitura. Am iesit pe geam sa vad, ca m-am gandit ca fura careva fier vechi. S-au spart geamuri si usi si a venit acum o echipa de gaz", spune un vecin.

"Am ramas fara usa, fara geamuri. Ma pregateam sa mananc si dintr-o data a bubuit la vecinii mei ceva. Atunci au zburat si usa metalica si geamurile", spune un alt vecin.

"Stiu ca s-a auzit o bubuitura dimineata si atat. Apoi am vazut ca la etajul 4 sunt probleme", spune o alta femeie care locuieste in bloc.

Mai multe locuinte sunt distruse si suflul exploziei a spart usi si geamuri.

Locatara apartamentului in care s-a produs deflagratia era inca sub soc si nu stie exact ce s-a intamplat. Stie doar ca detectorul de gaz nu a reactionat, iar sotul sau a fost ranit.

"M-am dus dimineata la baie sa ma spal si cand am aprins becul a sarit usa de la exterior afara, pe coridor. Sotul e la spital si el cred ca era la aragaz, nu stiu exact.

Era ars pe maini si fata. Nu stiam ca am scurgeri de gaz. Se simte si acum miros de geam, iar detectorul de gaz merge si acum si nu arata ca as avea scurgeri", spune Francisca Ionescu, locatara din garsoniera in care s-a produs deflagratia.

Barbatul ranit a ajuns la spitalul din Petrosani cu arsuri, iar medicii spun ca a fost stabilizat.

"Starea pacientului e stabila. Prezinta un traumatism la nivelul fetei, arsuri de gradul I si II la nivelul fetei si a ambelor mainilor. In momentul de fata e internat la chirurgie si e tinut sub observatie. Daca nu vor avea loc modificari ale starii de sanatate, respectiv arsuri ale cailor respiratorii, pacientul va ramane cateva zile aici", a spus dr. Liliana Dumitru, medic la Unitatea de Primire a Urgentelor din Petrosani.

La fata locului s-a deplasat o echipa de la distribuitorul de gaze si a oprit alimentarea blocului pana la detectarea defectiuinii care a condus la explozia de joi dimineata.

Ancheta, insa, e in derulare si nu se cunosc cauzele exploziei. "Nu stim exact ce s-a petrecut. Deocamdata nu ne putem pronunta", a mentionat si Dorin Pavel, sef district E-On.

Si primaria a reactionat si, potrivit edililor, oamenii care au fost afectati vor fi ajutati.

"Deocamdata, primaria nu are buget, dar noi vom sprijini familiile afectate in limita posibilitatilor. Vom trimite de la primarie tamplari si ii vom ajuta sa isi puna geamurile si usile", a spus si Florin Mogoi, consilier al primarului din Petrila.

Echipa de specialisti a demarat o ancheta si urmeaza sa se stabileasca cu exactitate care a fost cauza exploziei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#explozie gaz Petrila, #explozie bloc apartament, #explozie centrala apartament , #explozie