Incendiu la Rafinaria Petromidia Navodari: Ranitii, transportati la Bucuresti, inclusiv la Spitalul de Arsi

Luni, 22 August 2016, ora 22:37
28650 citiri
Incendiu la Rafinaria Petromidia Navodari: Ranitii, transportati la Bucuresti, inclusiv la Spitalul de Arsi
Foto: Hepta.ro

Un incendiu a avut loc la Rafinaria Petromidia Navodari, luni seara, iar patru persoane au fost ranite, avand arsuri. De asemenea, doua persoane intoxicate cu fum au fost transportate la spital.

Initial s-a spus ca a avut loc o explozie la o pompa de benzina si doua rezervoare de azot, inclusiv secretarul de stat in MAI Raed Arafat sustinand acest lucru. Un reprezentant al Rompetrol a explicat insa ca a fost un incendiu la o conducta, si nicio explozie la rezervoarele de azot.

Echipaje de interventie ale SMURD si pompierilor s-au deplasat urgent la fata locului, iar incendiul a fost stins o ora mai tarziu. Raed Arafat si reprezentantul Rompetrol au anuntat ca nu exista pericol de contaminare chimica.

Din cei patru raniti, unul are arsuri pe 100% din suprafata corporala. Toti vor fi transportati in Bucuresti, cei in stare mai grava la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar cei cu leziuni mai usoare la Spitalul de Arsi, despre care Ministerul Sanatatii spune ca a primit autorizatie pentru a trata din nou cazurile de arsuri.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre explozia de la Petromidia Navodari:

22:37 - Seful ITM Constanta, Eugen Bola, a declarat, pentru Replica Online ca incendiul ar fi izbucnit, din cate se pare, in momentul in care angajatii platformei schimbau o piesa de la o conducta a unei instalatii de la platforma.

A fost deschisa o ancheta de catre ITM, pentru stabilirea cauzelor nenorocirii, avand in vedere ca vorbim despre un incendiu colectiv de munca.

"Din pacate, din cauza temperaturii foarte mari, 360 de grade, arsurile sunt foarte mari la cele 4 victime", a spus Bola, care s-a deplasat la fata locului.

21:54 - Potrivit ISU Dobrogea, doua persoane au fost intoxicate cu fum, desi initial se stia de o singura persoana. Cele doua au fost transportate la Spitalul Judetean Constanta.

21:44 - "Toate institutiile abilitate sunt in stare de alerta, inclusiv operatorii privati. Asteptam mai multe clarificari cu privire la cauzele accidentului de la Petromidia", a spus ministrul Energiei, Victor Grigorescu, citat de Agerpres.

21:18 - Agentia Nationala de Protectia Mediului a anuntat ca, dupa incendiul produs, nu s-a atins pragul de alerta in ce priveste poluarea cu agenti chimici volatili, informeaza News.ro.

21:10 - Raed Arafat a anuntat ca ranitii vor fi transportati la Bucuresti cu doua elicoptere - un pacient cu un elicopter de mici dimensiuni si ceilalti trei cu un elicopter mai mare.

21:05 - Rompetrol Rafinare anunta ca orice pericol este indepartat, iar instalatia de distilare in vid a fost oprita, relateaza Agerpres.

20:45 - Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, victima foarte grav ranita are arsuri de gradul III pe toata suprafata corpului si este in varsta de 35 de ani. Ceilalti trei au 34, 49 si 58 de ani si au arsuri pe 20-25 la suta din suprafata corpului, starea lor de sanatate fiind stabila.

Cei care sunt in stare mai grava vor fi transportati la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, iar ceilalti doi vor ajunge la Spitalul de Arsi.

Amintim ca Sectia ATI de la Spitalul de Arsi a fost inchisa dupa ce in presa au fost semnalate mai multe cazuri grave. Unul este cel al femeii de 68 de ani care a murit la cateva zile dupa ce i s-a administrat o transfuzie cu alta grupa de sange, iar altul al unui barbat de 77 de ani, cu arsuri, care a murit la cateva zile dupa ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din rani.

20:20 - Felicia Andrei, reprezentant al Rompetrol Rafinare, a explicat, la Realitatea Tv, ca nu a fost nicio explozie, asa cum se anuntase initial, ci doar un incendiu la o conducta la zona instalatie de distilare in vid.

Aceasta a declarat ca la acest moment fumul nu se mai vede. Totodata, ea a precizat ca fumul a fost provocat mai mult de arderea cablurilor si ca nu a fost afectat niciun rezervor de azot.

Cat despre raniti, Felicia Andrei a explicat ca patru sunt cu arsuri si o a cincea persoana a suferit o usoara intoxicatie cu fum, insa si-a revenit la fata locului.

20:11 - Unul dintre medicii de la Constanta a vorbit despre starea pacientului grav ranit: "Pacient critic, intubat, dus in urgenta. Sansele sunt minime de supravietuire. Daca se stabilizeaza, va fi dus la Bucuresti. Celelalte victime au suprafata arsa de 30-40 la suta din corp, stabilizate".

20:05 - Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat la Digi 24 ca "toate instalatiile sunt acum in siguranta". "Din datele pe care le avem, nu exista riscuri suplimentare", a adaugat acesta.

20:00 - Reporterul Realitatea Tv anunta, de la fata locului, ca exista inca o victima, a cincea, care s-a intoxicat cu fum si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

19:44 - Doi dintre raniti vor fi adusi la Spitalul Bagdasar din Bucuresti, in timp ce ceilalti doi la Spital de Arsi, informeaza News.ro, citandu-l pe Raed Arafat.

19:39 - Incendiul de la rafinarie a fost stins.

19:34 - Subprefectul judetului Constanta, Levent Mustafa, a spus ca ranitii sunt transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, iar medicii vor decide daca acestia vor fi sau nu transportati la Bucuresti.

19:24 - O comisie a Inspectiei Muncii va face verificari in cazul exploziei, relateaza News.ro.

19:10 - Incendiul este vizibil de pe plaja din nordul statiunii Mamaia.

Foto: captura video Digi 24

19:04 - Un laborator mobil al Protectiei Mediului a fost trimis la fata locului, iar in urma analizelor a rezultat faptul ca nu exista niciun pericol chimic. Incendiul a fost stins.

19:03 - Televiziunile de stiri anunta ca cei patru raniti vor fi transportati la Bucuresti.

19:02 - Una dintre persoanele ranite are arsuri pe 70 la suta din suprafata corpului.

19:01 - Un lider sindical al rafinariei, Petre Tancau, a spus pentru Agerpres ca incendiul a fost provocat de o explozie la o pompa de alimentare.

18:55 - Reprezentanti ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) au confirmat, pentru News.ro, ca au explodat doua rezervoare de azot si o pompa de benzina.

18:52 - Raed Arafat a declarat, la Realitatea TV, ca la acest moment nu exista alt pericol de explozie. In legatura cu victimele, Arafat a subliniat ca datele se pot schimba pe parcursul urmatoarelor zeci de minute, dupa ce ranitii vor ajunge la spital.

18:49 - Raed Arafat a anuntat ca una dintre victime este in stare mai grava si a fost transportata la spital.

18:44 - Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a confirmat, la Digi 24, ca a avut loc "o explozie la unul sau doua rezervoare de azot, urmata de incendiu de tubulatura electrica".

Arafat a subliniat ca nu exista pericol de contaminare chimica, iar la fata locului intervin forte ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

18:40 - A fost activat planul rosu de interventie.

18:37 - Din primele informatii se pare ca o pompa de benzina a explodat si apoi incendiul s-a extins la una sau doua statii de azot.

18:34 - Televiziunile anunta ca exista patru persoane ranite, insa nu se cunoaste in prezent starea lor.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#incendiu rafinarie Petromidia Navodari, #raniti explozie rafinarie Navodari, #raniti incendiu Petromidia Navodari , #incendiu
Comentarii