Explozie la un depozit de armament din Sadu (Video)

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 11:59
21912 citiri
Explozie la un depozit de armament din Sadu (Video)
Foto: Antena 3

O explozie a avut loc, vineri, la un depozit de armament din Sadu, iar in urma incidentului doua femei si-au pierdut viata, o alta fiind ranita.

Mai multe ambulante si pompieri au sosit la fata locului la scurt timp dupa explozie, iar cauzele incidentului nu se cunosc. Barbatul care a fost ranit are arsuri pe 60% din suprafata corpului, a fost transportat la spitalul din Targu Jiu, pentru a primi ingrijiri medicale, informeaza Antena 3.

Explozia de la uzina a fost urmata de un incendiu, potrivit primelor informatii. Toti angajatii de la uzina au fost trimisi acasa, imediat dupa explozie, pentru a preveni alte accidente. In prezent, nu mai exista riscul producerii altei explozii.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, impreuna cu o comisie de specialisti din minister si de la compania Romarm, se deplaseaza catre uzina.

Luigi Draghici, reprezentantul serviciului de ambulanta Gorj, a declarat ca doua victime au fost gasite decedate, iar o a treia victima a fost transportata catre spitalul Targu-Jiu. "Doctorul care a ajuns la uzina Sadu a spus ca acolo nu mai are cum sa intervina, trebuie ajutata victima care este in viata", a declarat Draghici, pentru Realitatea TV.

La fata locului s-a deplasat si o echipa a Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj, care urmeaza sa stabileasca daca a fost vorba despre un accident de munca.

"Avand in vedere domeniul de activitate, lucrandu-se cu munitie si explozibi, se poate intampla orice", a declarat George Romanescu, seful ITM Gorj.

Victimele au fost gasite carbonizate, dupa incendiu

Reprezentantul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj a declarat ca victimele au fost gasite moarte, dupa stingerea incendiului.

"Explozia s-a produs in urul orelor 11.30. Initial a fost sesizat un incendiu, insa dupa lichidarea incendiului, s-a constatat ca doua persoane erau decedate iar o a treia ranita grav a fost transportata la serviciul primiri urgente de la Targu Jiu.

Ipotezele privind cauzele exploziei vor fi stabilite de catre echipa de cercetare. Momentan nu ne putem pronunta cu privire la cauze. Cert este ca s-a produs la un atelier in care se afla depozitata si o cantitate de pulbere", a declarat Daniel Tica, purtator de cuvant IPJ Gorj, la Antena 3.

La Sadu au mai avut loc doua explozii chiar in ultima luna, in ambele incidente fiind ranite doua muncitoare. In fosta fabrica de armament mai exista doua sectii in care se fabrica arme si unde se lucreaza in continuare cu substante periculoase.

"Oamenii care lucreaza aici lucreaza cu o tehnologie mult prea veche si se poate intampla ceva oricand", a declarat vineri Andrei Liviu, prefectul judetului Gorj, la Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca a aflat, in urma discutiilor purtate cu directorul uzinei Sadu, ca explozia s-ar fi produs in urma unei scantei aparute in timp ce la atelier se facea aprovizionarea cu pulbere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#explozie uzina Sadu, #explozie Sadu morti, #fabrica armament Sadu , #explozie
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
IN REGIMUL BASESCU TRAIAN AU MURIT CEI MAI MULTI ROMANI,IN ASA ZISE ACCIDENTE, SI-N CRIME PUSE LA CALE DE GRUPARILE DE CRIMA ORGANIZATA ALE ACESTUI REGIM TOTALITAR.