Marturiile studentului-erou de la Universitatea Iasi: Colegii voiau sa-l arunce pe atacator pe geam

Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:26
5863 citiri
Marturiile studentului-erou de la Universitatea Iasi: Colegii voiau sa-l arunce pe atacator pe geam
Foto: dinorasulmeu.ro

Marian Platonov este studentul de 24 de ani care l-a imobilizat pe atacatorul de la Universitatea din Iasi, alaturi de alt coleg care se afla in timpul examenului de licenta.

Acesta a spus ca nu i-a fost frica sa il imobilizeze pe barbatul de 38 de ani, realizand mai tarziu ce se intamplase de fapt. Platonov, impreuna cu un alt coleg, au reusit sa il tina pe atentator legat cu o curea a profesorului, timp de zece minute, pana cand au ajuns politistii, potrivit Digi24.

Individul a detonat un dispozitiv artizanal intr-un amfiteatru al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, amenintand ca va folosi si mai mult explozibil daca nu sta de vorba cu politia.

Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi. Explozie in amfiteatru

"Putin m-am speriat dupa ce a explodat bomba, in rest nu l-am luat in serios", a marturisit Platonov, originar din Republica Moldova, care credea, initial, ca este vorba despre o farsa.

"Cine poate veni in examen sa spuna ca e terorist si are o bomba? Bineinteles ca am ras, apoi, dupa ce au inceput si profii sa spuna sa ne lase in pace, si a spus ca ramane in sala pana ce vine Politia. Nu am crezut ca asa ceva se poate intampla in Romania, doar in filme vedeam asa ceva, in America sau Rusia", a spus studentul.

Platonov este de parere ca explozia l-a luat prin surprindere chiar si pe atacator. "Dupa trasaturile lui la fata, nu parea ca se astepta sa detoneze atunci. Cand l-am vazut, in momentul ala de incertitudine, am sarit pe el, l-am imobilizat si, cu o curea a unui profesor, l-am legat la maini. L-am pus la perete prima data, apoi la pamant, ca sa stea cu fata in jos", a relatat tanarul.

Alaturi de un alt coleg, acesta a reusit sa il tina imobilizat de individ timp de zece minute, pana au ajuns fortele de ordine. "Erau niste colegi care voiau sa il arunce pe geam, altii voiau sa ii dea un picior in spate. A spus ca are o problema si vrea sa o rezolve cu Politia alaturi de noi", a povestit studentul basarabean, adaugand ca individul nu a incercat sa se elibereze.

Platonov a fost impresionat si de gestul decanului, care se afla in sala si care s-a oferit sa fie luat ostatic, iar studentii sa fie lasati sa plece. Atacatorul a refuzat, insa, acest lucru.

Atacatorul de la Universitatea din Iasi, internat de noua ori la Psihiatrie

Barbatul care a detonat o bomba este cunoscut cu probleme psihice si are varsta de 38 de ani. Individul, pe nume Constantin Oliver Stan, a detonat bomba artizanala in Amfiteatrul P6 al Facultatii de Elecronica si Telecomunicatii, scrie Buna Ziua Iasi.

Acesta a fost internat de noua ori la Spitalul de Psihiatrie Socola. Totodata, din primele informatii, reiese ca atacatorul este un fost student al Facultatii de Drept din Iasi.

Barbatul a intrat, luni dimineata, intr-un amfiteatru al Universitatii din Iasi, unde se sustinea examenul de licenta, si a detonat o bomba artizanala. Inainte de explozie, acesta a spus ca vrea sa vorbeasca cu Politia si ca nu iese nimeni din sala pana cand nu ajung politistii.

El a fost imobilizat de studenti, iar agentii l-au ridicat si l-au dus la sectie pentru audieri. Angajati ai SRI si pirotehnisti cerceteaza cladirea, pentru ca individul a amenintat ca mai are cateva bombe ascunse in corpurile vechi ale universitatii. Nimeni nu a fost ranit, iar studentii au fost evacuati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bomba Iasi, #student imobilizat Iasi, #student atacator Iasi, #atentat bomba Universitate Iasi, #bomba Universitate Iasi , #explozie