Teroristul din Iasi e schizofrenic. Sfatuit de mama, nu si-a luat niciodata medicamentele

Marti, 09 Iulie 2013, ora 13:41
2719 citiri
Teroristul din Iasi e schizofrenic. Sfatuit de mama, nu si-a luat niciodata medicamentele
Foto: dinorasulmeu.ro

Barbatul care a incercat sa detoneze o bomba in amfiteatrul Universitatii din Iasi sufera de schizofrenie, mama acestuia sfatuindu-l sa nu se trateze.

Oliver Stan, in varsta de 38 de ani, va fi dus, marti, la Spitalul Socola pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, potrivit Digi24. Acesta a fost retinut in noaptea de luni spre marti de catre politistii ieseni pentru acte de terorism. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca vor cere arestarea preventiva a barbatului sau daca acesta va fi internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi: Atacatorul, retinut pentru terorism

Mama atentatorului a mers, marti dimineata, la Universitarea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, incercand sa ia o parte din vina asupra ei. Femeia a stat de vorba cu autoritatile si cu decanul Facultatii de Telecomunicatii, care s-a oferit sa fie luat ostatic in timpul incidentului.

Ea a marturisit ca a reusit sa stea putin de vorba cu baiatul ei, luni seara, in momentul in care au fost realizate perchezitiile la domiciliul acestora. Atentatorul i-a spus ca el nu intentiona sa detoneze bomba, dar ca a fost provocat de cei din sala.

Atentat cu bomba la Universitatea din Iasi: Atacatorul a fost audiat

Mama lui Stan a mai precizat ca, intr-adevar, fiul ei fusese internat de mai multe ori la Socola, acesta suferind de schizofrenie, dar ca nu si-a luat niciodata medicamentele. Femeia a recunoscut ca ea a fost cea care l-a sfatuit sa nu urmeze tratamentul. Aceasta a mai spus ca Stan s-ar fi retras in munti pentru o perioada, unde ar fi fabricat bomba artizanala dintr-un obuz din Al Doilea Razboi Mondial.

Un barbat a intrat, luni dimineata, intr-un amfiteatru al Universitatii din Iasi, unde se sustinea examenul de licenta, si a detonat o bomba artizanala. Inainte de explozie, acesta a spus ca vrea sa vorbeasca cu politia si ca nu iese nimeni din sala pana cand nu ajung politistii.

Atacatorul de la Universitatea din Iasi, internat de noua ori la Psihiatrie

El a fost imobilizat de studenti, iar agentii l-au ridicat si l-au dus la sectie pentru audieri. Angajati ai SRI si pirotehnisti au cercetat cladirea, pentru ca individul a amenintat ca mai are cateva bombe ascunse in corpurile vechi ale universitatii. Nimeni nu a fost ranit, iar studentii au fost evacuati.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#atacator Iasi schizofrenic, #atentator Iasi schizofrenie, #bomba barbat Iasi schizofrenie, #bomba Universitate Iasi , #explozie