Olanda cere explicatii pentru blocarea importurilor de flori

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 17:29
2555 citiri
Olanda cere explicatii pentru blocarea importurilor de flori
Foto: Libertatea

Autoritatile olandeze sunt in contact cu cele romane pentru a obtine informatii despre motivele pentru care au fost oprite in vami transporturi de flori si bulbi, dupa ce mai multe companii afectate de aceste masuri s-au adresat Ambasadei Olandei la Bucuresti pentru a-si exprima ingrijorarea.

Ambasada Olandei anunta ca a luat nota de masurile luate de autoritatile romane de a stopa transporturile de flori, seminte si bulbi care urmeaza sa fie importate din Regatul Tarilor de Jos.

"Olanda considera ca toate masurile implementate de autoritatile romane trebuie sa fie in conformitate cu cadrul juridic al UE. (...) Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat ingrijorarile direct la Ambasada si la autoritatile competente din Olanda", subliniaza Ambasada Olandei la Bucuresti.

"In prezent, autoritatile olandeze sunt in contact cu autoritatile romane pentru a obtine informatii despre motivele acestor masuri", informeaza misiunea diplomatica olandeza la Bucuresti.

Florile din Olanda, verificate in continuare: inca 6 transporturi blocate in vami

In total 15 tiruri cu flori, bulbi de flori si seminte au fost indisponibilizate intre 16 si 19 septembrie de ANAF, pe fondul suspiciunilor privind infestarea plantelor cu microorganisme de carantina.

Autoritatile au luat decizia ca transporturilor cu produse horticole, seminte sau flori provenite din Olanda sa fie indisponibilizate pana cand vor fi efectuate analizele de laborator.

"In urma monitorizarii tuturor transporturilor de achizitii intracomunitare de produse horticole precum flori, bulbi de flori, seminte etc. in perioada 16 septembrie, ora 21:00, si 19 septembrie, ora 09:00, au fost identificate 15 transporturi de astfel de produse. (...) Agentia Nationala Fito - Sanitara din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a prelevat probe din marfurile transportate, urmand ca acestea sa fie analizate in laboratoarele de specialitate", se arata intr-un comunicat transmis luni de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF).

Astfel, zece tiruri au fost indisponibilizate in vederea confiscarii sau instituirii sechestrului asigurator sau alte masuri, doua au fost confiscate de catre Garda Financiara, iar alte trei fost returnate furnizorului din Olanda.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#flori Olanda vama, #transport flor Olanda , #flori Olanda