21 de membri ai "Clanului Cordunenilor", retinuti

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 10:27
1718 citiri
21 de membri ai "Clanului Cordunenilor", retinuti

Nu mai putin de 21 din cei 100 de membri ai Clanului Cordunenilor, care au fost audiati duminica, au fost retinuti.

Acestia vor fi dusi in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, informeaza Pro Tv.

Rechizitoriul pe care l-au intocmit procurorii numara nu mai putin de 600 de pagini, iar acuzatiile sunt dintre cele mai grave, cum ar fi sechestrarea mai multor femei, care au fost obligate sa se prostitueze, precum si cu acte de santaj.

Peste 100 de persoane s-au aflat duminica la DIICOT Iasi pentru a fi audiate intr-un dosar de crima organizata in care sunt cercetati si membri ai clanului Cordunenilor, dupa ce, duminica dimineata, au fost efectuate 47 de perchezitii, au declarat surse judiciare.

Anchetatorii au emis in cazul "Clanul Cordunenilor" 180 de mandate de aducere pe numele unor persoane, insa doar 30 dintre cele peste 110 ajunse pentru audieri la DIICOT au fost puse sub invinuire, au declarat surse judiciare.

Membrii grupului infractional organizat sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, victimele fiind exploatate sexual, obligate sa cerseasca sau sa comita furturi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta, infractiuni informatice si fraude economice, obtinand credite prin folosirea de acte false si persoane interpuse, racolate in acest scop, precizeaza DIICOT.

Clanul Cordunenilor este un clan din lumea interlopa ieseana, ai carui membri sunt si sportivi si care a fost cercetat pentru infractiuni si in alte tari.

Potrivit surselor citate, peste 400 de politisti, de la Combaterea Crimei Organizate si din cadrul IPJ Iasi, si aproape 300 de jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie "Vlad Tepes" au fost mobilizati pentru perchezitionarea a 47 de imobile din Iasi si Brasov, dupa ce atat ofiterii de la Combaterea Crimei Organizate, cat si aproape 200 de ofiteri de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna au strans probe pentru conturarea implicarii celor peste 100 de persoane vizate pentru infractiuni comise cu violenta si de crima organizata.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#arest clan, #Clanul Cordunenilor, #persoane audiate , #frauda
Comentarii
D
dorel m
rank 1
vrem stirea ca au fost condamnati si nu retinuti...