23 de asiatici ascunsi intr-un tir, depistati la vama Varsand din Arad

Luni, 16 Februarie 2009, ora 11:06
1191 citiri
23 de asiatici ascunsi intr-un tir, depistati la vama Varsand din Arad
Foto: Virtual Arad

Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand, judetul Arad, au depistat, ascunsi in remorca unui automarfar, 23 cetateni asiatici, care intentionau sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Italia.

Asiaticii au fost descoperiti, in cursul noptii de duminica spre luni, cand s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Ion C., de 40 ani, care conducea un automarfar inmatriculat in Romania si care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, spuma polistiren pe ruta Romania-Italia, informeaza Newsin.

Soferul era insotit de un alt cetatean roman Ionel B., de 40 ani, ca si al doilea sofer pe automarfar.

"Cu ocazia efectuarii controlului de frontiera s-a constatat ca greutatea inscrisa in documentele de insotire a marfii diferea de greutatea rezultata cu ocazia cantaririi. Politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse in interiorul compartimentului marfa, in spatele incarcaturii 23 de persoane, de sex maculin. Din primele verificari, a rezultat ca acestia au varste cuprinse 17 - 32 ani si sunt 19 cetateni afgani, 3 irakieni si un 1 un cetatean pakistanez, care intentionau sa iasa ilegal din Romania", a declarat, luni, comisar Ion Mares, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Arad.

Cetatenii asiatici au declarat ca au recurs la aceasta metoda, deoarece nu posedau viza pentru Spatiul Schengen si intentionau sa se deplaseze in Italia pentru a-si gasi un loc de munca. In cadrul primelor cercetari, soferii automarfarului a declarat ca nu aveau cunostinta despre modul cum s-au urcat cei 23 de migranti in vehicul.

Politistii de frontiera le-au intocmit celor 23 de persoane acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei, iar soferii sunt cercetati pentru trafic de migranti.

Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera in vederea depistarii persoanelor implicate in organizarea si calauzirea grupului, precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#asiatici ascunsi Tir, #vama Varsand Arad, #imigranti ilegali , #frauda