400 de muncitori romani escrocati in Germania (Video)

Vineri, 08 Mai 2009, ora 12:08
5806 citiri
400 de muncitori romani escrocati in Germania (Video)
Foto: Deutsche Welle

Circa 400 de romani au fost escrocati de o firma de intermediere a fortei de munca din Romania, care le-a luat banii si i-a trimis la lucru in Germania cu contracte false.

Nu mica i-a fost mirarea directorului unei firme germane de sparanghel cand s-a trezit in fata complexului cu sase autocare pline de romani veniti sa inceapa lucrul, informeaza Deutsche Welle.

Romanii vroiau sa profite de oferta de lucru sezonier in agricultura germana. Cum e sezonul recoltelor de sparanghel, cei 400 de romani au acceptat pentru a-si gasi un loc de munca sa plateasca unei firme romanesti 50 de euro taxa de intermediere si 110 euro pretul unui bilet de autocar, doar dus, urmand sa se intoarca acasa peste sase luni.

Din pacate pentru ei, faptul ca firma de intermediere nu le-a oferit originalul contractului la plecare ci le-a spus ca urmeaza sa il primeasca la destinatie, nu le-a dat de banuit ca totul e o inselatorie.

A fost nevoie de prezenta la ferma a 40 de politisti germani pentru a calma spiritele, dupa ce directorul le explicase oamenilor ca acele contracte sunt nule in Germania.

Directorul a recunoscut ca are 25 de angajati romani sezonieri, dar contractele cu acestia fusesera incheiate direct, fara intermediari.

"Oamenii erau extenuati, dezamagiti. Bineinteles ca erau necajiti de intreaga situatie. Dupa ce statusera 30 de ore in autocar se bucurasera ca au ajuns la destinatie si se pregatisera sa castige bani de pe urma locului de munca promis", a spus directorul fermei.

Patronul intreprinderii a decis sa ii ajute si a cumparat alimente si bauturi desi oamenii fusesera inselati in Romania, nu in Germania. Acesta a fost si de acord sa suporte costurile realimentarii autocarelor, iar societatea de transport s-a angajat sa ii duca pe muncitori inapoi in tara.

Ciudat este ca in timp ce muncitorilor romani li se impartea ceva de mancare si de baut, a aparut la fata locului un "intermediar", venit ca din senin sa rezolve problema. Barbatul a fost imediat retinut de politie pentru interogatoriu si a petrecut noaptea la sectia de politie.

Din informatiile adunate de la muncitori reiese ca intreaga retea de inselatorie este formata exclusiv din cetateni romani. Muncitorii nu avusesera contact cu niciun reprezentant al vreunei firme sau autoritati din Germania.

Politistii au aflat ca oameni au dat banii pentru contractul de munca unui domn 'Sorin'. Au dat anunturi, ei i-au contactat si persoana s-a intalnit cu fiecare in parte si le-a luat banii.

In privinta angajarii firmei de transport, ancheta a scos la iveala ca este vorba despre o firma din Medias, Pariserv.

Ancheta pe teritoriul Romaniei continua, in conditiile in care se pare ca misteriorul dom' Sorin ar fi reprezentantul firmei Pariserv SRL, Sorin Paris, care nu este de gasit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#firma intermediere munca, #muncitori romani Germania, #muncitori inselati, #contracte munca false , #frauda