5 angajati de la Protectia Copilului Bistrita-Nasaud, cercetati penal

Miercuri, 27 August 2008, ora 14:59
1117 citiri
5 angajati de la Protectia Copilului Bistrita-Nasaud, cercetati penal

Cinci angajati de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud sunt cercetati penal la cererea Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, care a depus o plangere in acest sens la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

In plangerea depusa, ANPDC mentioneaza ca direct responsabili in cazul copilului maltratat de o asistenta maternala sunt directorul general al institutiei, Marin Rus, directorul adjunct Adela Carcu, Flaviu Bercea - seful Serviciului asistente maternale, Mihaela Bulz - asistent social responsabil de asistentele maternale si Rodica Sima, care supravegheaza copiii asistati.

Plangerea ANPDC se conexeaza cu sesizarea din oficiu a procurorilor si vor face obiectul unui singur dosar, care a fost deja trimis pentru cercetari Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, informeaza NewsIn.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud s-a sesizat din oficiu in legatura cu o posibila culpa a directorului general Marin Rus si a subordonatilor sai dupa ce acestia nu au prezentat anchetatorilor documente din care sa reiasa ca ar fi supravegheat asistentul maternal Marcela Fagarasan, acuzata ca a maltratat si ucis un copil in varsta de patru ani.

Pedeapsa pentru neglijenta in serviciu este inchisoarea de la o luna la doi ani sau amenda.

O asistenta maternala din Bistrita a fost arestata preventiv, vineri, dupa ce un copil in varsta de patru ani pe care il avea in ingrijire a murit, iar medicii legisti au constatat ca micutul a fost maltratat, fiind ars cu tigara, avand o ureche taiata si organele genitale sectionate.

In timpul ancheiei, femeia a marturisit ca l-ar fi maltratat pe baiat fiindca acesta era rrom. Ea ar fi vrut sa se razbune pe fiica ei de 19 ani care traia in concubinaj cu un rrom.

5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
Dezvoltarea tehnologiei a amenințat în ultimii ani să înlocuiască muncitorii umani cu inteligență artificială (AI). S-a estimat că până în 2025, AI ar putea prelua 52% din locurile de...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#angajati, #Protectia Copilului, #Bistrita Nasaud, #cercetare penala , #frauda