Ziare.com

A murit academicianul Radu Grigorovici

Luni, 04 August 2008, ora 13:15

   

A murit academicianul Radu Grigorovici
Fizicianul Radu Grigorovici, membru titular al Academiei Romane, a murit sambata, la varsta de 97 de ani. Ceremonia de inmormantare va avea loc, marti, la ora 10.00, la Capela Cimitirului Bellu.

Nascut in 1911, academicianul Radu Grigorovici a absolvit liceul "Aron Pumnul" si apoi Facultatea de Stiinte din Cernauti, luandu-si licenta, in 1933, in stiinte chimice si fizice. In 1938 si-a luat doctoratul cu teza "Potentialul disruptiv in vapori de mercur" si, in 1958, a devenit doctor docent.

In anul 2000, a fost decorat cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Mare Ofiter, informeaza Adevarul.

Recunoasterea meritelor stiintifice ale academicianului Radu Grigorovici a fost atestata de alegerea ca membru al societatilor de fizica din Romania, Franta, SUA, al Comisiei de Semiconductori a Uniunii Internationale de Fizica Pura si Aplicata, al Academiei de Stiinte din Republica Moldova si ca membru in comitetul de redactie a unor prestigioase reviste de specialitate.

A fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, cu medalia pentru promovarea stiintei a Institutului de Fizica Teoretica a Academiei de Stiinte Ungare, membru de onoare al Societatii pentru Cultura si Literatura Romana din Bucovina si cetatean de onoare al municipiului Radauti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor