Agrostar nu a acceptat propunerile lui Berceanu

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 22:16
933 citiri
Agrostar nu a acceptat propunerile lui Berceanu

Presedintele Agrostar, Niculae Stefan, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu ministrul interimar al Agriculturii Radu Berceanu ca fermierii nu accepta solutiile propuse de acesta, joi urmand sa fie luata o decizie la nivelul Federatiei privind continuarea protestelor.

Ministrul Radu Berceanu a declarat ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a decis acrodarea in mai multe transe a subventiei pe cap de animal pentru ovine si caprine.

Astfel, potrivit lui Berceanu, fermierii vor primi incepand cu zilele urmatoare o transa de 15 lei pentru animal, urmand ca restul sa fie acordat la inceputul anului viitor.

"Solutia propusa nu ne-a multumit pentru ca Hotararea de Guvern sparge subventia in trei transe, ceea ce din punctul nostru de vedere nu are nicio legatura cu propunerea noastra. Am fi acceptat, poat, ca aceasta subventie sa fi fost acordata in doua transe, una acum si una pana la sfarsitul anului", a spus Stefan.

Acesta a adaugat ca nici propunerea venita de la presedintie, prin care se doreste acordarea in totalitate a subventiei in urma unor imprumuturi, nu va fi acceptata de fermieri, care nu sunt de acord sa achite dobanda aferenta.

"Domnul ministru ne-a mai spus ca din zona palatului Cotroceni a mai venit o varianta ca fermierii sa primeasca o subventie provenita din unele imprumuturi de la banci si o parte din aceasta dobanda sa fie suportata indirect de catre crescatori. Iar a fost o solutie pe care noi am respins-o categoric.

Niciun agricultor nu trebuie sa suporte neprofesionalismul si lipsa de decizie a Guvernului. Noi nu acceptam si chiar am cerut domnului ministru sa ii comunice premierului ca nu acceptam aceste solutii si mai mult ca sigur vom continua actiunile de protest", a adaugat presedintele Agrostar.

Acesta a mai spus ca Federatia Agrostar va anunta joi programul actiunilor de protest.

Circa 300 de crescatori de oi, membri ai Federatiei Agrostar au pichetat miercuri sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale cerand acordarea subventiei de 44 lei pentru pe cap de animal pentru ovine si caprine.

De asemenea, aproximativ 1.000 de crescatori de taurine au protestat in fata sediului Ministerului Finantelor Publice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste fermieri Agrostar, #propuneri Berceanu fermieri, #proteste fermieri subventii , #frauda