Alegeri pe 29 martie, in cinci localitati

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 15:33
706 citiri
Alegeri pe 29 martie, in cinci localitati

Locuitorii din orasul Pecica, judetul Arad, comuna Cefa, judetul Bihor, comuna Cornesti, judetul Cluj, comuna Strunga, judetul Iasi, si comuna Albesti, judetul Mures, vor fi chemati, duminica, 29 martie, sa-si aleaga primarul.

Executivul a adoptat, in sedinta de marti, o hotarare privind stabilirea datei alegerilor locale partiale pentru alegerea primarilor in unele circumscriptii electorale, dar si programul calendaristic privind realizarea actiunilor referitoare la aceste alegeri, se arata intr-un comunicat remis presei.

Printre aceste masuri se regaseste numerotarea circumscriptiilor electorale, prin ordin al prefectului, in termen de 2 zile de la data stabilirii alegerilor, dar nu mai tarziu de 21 februarie.

De asemenea, in termen de cel mult 10 zile de la data stabilirii alegerilor, dar nu mai tarziu de 1 martie, se va face delimitarea si numerotarea sectiilor de votare, precum si aducerea la cunostinta publica a delimitarii si numerotarii sectiilor de votare si a numerotarii circumscriptiei electorale; de aceasta actiune raspunde primarul, modalitatea de realizare fiind prin dispozitie si prin afisare.

Cel mai tarziu cu 20 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, dar nu mai tarziu de 9 martie, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri sau candidatii independentii isi vor depune candidaturile.

In termen de 24 de ore de la inregistrare, dar nu mai tarziu de 10 martie, Biroul electoral de circumscriptie va afisa candidaturile acceptate.

Cu 15 zile inainte de data desfasurarii alegerilor, adica pe 14 martie, va incepe campania electorala, iar cel mai tarziu cu 5 zile inainte de data alegerilor, 24 martie, se vor tipari buletinele de vot, de catre Biroul electoral de circumscriptie, prin grija prefectului.

Pe 28 martie, ora 7.00, se va incheia campania electorala, iar votarea la alegerile locale partiale va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Mandatul celor cinci primari a incetat ca urmare a demisiei, decesului sau incompatibilitatii.

Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
#alegeri locale, #martie 2009 alegeri , #frauda