Ziare.com

Alegerile prezidentiale, anchetate in Parlament la anul

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 10:47

   

Alegerile prezidentiale, anchetate in Parlament la anul
Birourile reunite ale Parlamentului au decis miercuri de comun acord amanarea dezbaterile asupra constituirii Comisiei de ancheta a celor doua Camere privind verificarea organizarii si desfasurarii alegerilor prezidentiale pentru prima sedinta din luna ianuarie.

Secretarul Camerei Deputatilor, Sever Voinescu, a declarat la finalul sedintei ca motivele amanarii au fost unele "substantiale, procedurale si strategice din partea initiatorilor", toti cei prezenti fiind de acord cu amanarea acestui punct de pe ordinea de zi.

"Din punctul nostru de vedere, a fost o nemultumire legata de faptul ca tot ce s-a discutat in sedinta trecuta, urmand ca initiatorii sa modifice corpul Hotararii, nu s-a respectat. Initiatorii probabil si-au dat seama ca n-au voturile necesare sa treaca", a mai spus Voinescu, care a adaugat ca un factor in luarea acestei decizii a fost si timpul scurt avut la dispozitie in sedinta de miercuri.

"Toata lumea a agreat sa dezbatem chestiunea in Birourile reunite in ianuarie", a completat Voinescu.

Conducerea Parlamentului a amanat luni luarea unor decizii privind solicitarea PD-L de infiintare a Comisiei de revizuire a Constitutiei, dar si in cazul solicitarii PSD de constituire a comisiei de ancheta privind alegerile.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a precizat, la finalul sedintei Birourilor reunite, in cazul solicitarii PSD, ca initiatorii au fost mandatati sa aduca "o serie de modificari la Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009".

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat lunea trecuta, dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca parlamentarii PSD vor cere conducerii Parlamentului sa aprobe constituirea unei comisii exceptionale de investigare a alegerilor prezidentiale, care sa beneficieze de buget si logistica necesare.

Sursa: rNews

Articol citit de 1328 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NUMĂRUL CORECT AL VOTANŢILOR

nu poate fi stabilit decat pe baza filmărilor. Este singurul lucru care trebuie făcut. Restul sunt povesti. Nu interesează cine si pentru cine a fraudat la acest capitol. Trebuie sanctionate toate comisiile electorale care au scos din pălărie (scuzati - din urne) cu un vot mai mult decat numărul electorilor filmati. Altfel, de ce s-au mai cheltuit fonduri imense pentru aceasta? Dacă nu, la proximele alegeri se va repeta totul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor