ANAF, somata sa execute o firma care apatine liderului PC Arad

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 21:22
2225 citiri
ANAF, somata sa execute o firma care apatine liderului PC Arad

Firma de transport detinuta de presedintele filialei din Arad a Partidului Conservator a fost somata de autoritatile din Ungaria sa plateasca 960.000 de lei.

Datoria survine in urma unei amenzi fiscale pe care unul dintre soferi a primit-o in Ungaria, in anul 2007, dupa ce a fost prins cu peste o suta de baxuri de tigari ascunse in incarcatura TIR-ului, transmite NewsIn.

"Desi am contestat hotararea respectiva si le-am explicat ca soferul nu era pe ruta prestabilita si, deci, nu era responsabilitatea companiei, institutia din Ungaria a solicitat ANAF executarea pentru plata accizelor aferente tigaretelor. Firma mea se afla in proces cu autoritatile maghiare", a declarat, vineri, Mircea Purcaru, presedintele filialei din Arad a Partidului Conservator.

Soferul a fost amendat de Autoritatea Vamala din Ungaria pentru ca s-au gasit 100 de baxuri de tigari in camionul pe care trebuie sa il duca in Sicilia.

In martie 2007, soferul Silviu Florin Varga a incarcat canapele de la o firma din Arad, ai carei angajati au si aplicat sigiliul, dupa ce marfa a fost incarcata.

Pe teritoriul orasului Tatabanya (Ungaria), soferul a fost oprit de autoritatile vamale, care, in urma controlului efectuat, au gasit aproape o suta de baxuri de tigari pentru care soferul nu a putut prezenta acte de provenienta.

Soferul a fost arestat pentru cercetari, iar marfa confiscata, conform procedurilor. Amenda stabilita de autoritatile maghiare a fost de 68.447.540 de forinti, echivalentul a aproape 1 million de lei.

Pentru ca se afla in exercitiul functiunii, autoritatile au stabilit ca cea care trebuie sa achite amenda fiscala este firma angajatoare si anume SC. SAMSARA SRL, al carei proprietar este Mircea Purcaru.

"Soferul s-a abatut de la traseul stabilit. Trebuia sa ajunga in Italia pe ruta Slovenia, insa, fara motivatie, in Budapesta a luat-o spre Viena. Imediat ce am fost contactat de autoritatile maghiare, am depus contestatie impotriva amenzii, iar, pentru ca nu am stiut ca trebuie timbrata, mi-a fost refuzata. Este de o speta rara ceea ce mi se intampla", a mai mentionat liderul PC Arad.

Soferul amendat a demisonat din cadrul firmei conduse de presedintele filialei aradene a Partidului Conservator.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#executare firma ANAF, #firma Mircea Purcaru, #sofer amendat Ungaria, #transport tigari TIR , #frauda