ANI amendeaza 276 de angajati ai Autoritatii Vamilor

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 17:05
1370 citiri
ANI amendeaza 276 de angajati ai Autoritatii Vamilor

Agentia Nationala de Integritate va amenda 276 de angajati ai Autoritatii Nationale a Vamilor, cu cate 500 de lei, pentru nedepunerea declaratiilor de avere si de interese pana la data prevazuta de lege si va incepe verificarea averilor acestora.

Autoritatea Nationala a Vamilor a informat Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca un numar de 276 de angajati nu si-au depus declaratiile de avere si de interese in termenul prevazut de lege, potrivit unui comunicat al Agentiei.

"In consecinta, Agentia Nationala de Integritate a demarat procedura de sanctionare contraventionala a celor 276 de persoane care nu si-au depus in termenul prevazut de lege declaratiile de avere si de interese, urmand a se declansa din oficiu si procedura de control a averii. Amenzile se aplica in cuantumul maxim de 500 de lei fiecare", potrivit comunicatului remis joi de ANI.

Potrivit Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie, ori de la data inceperii activitatii.

Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior.

Legea prevede ca nedepunerea declaratiei de avere si a declaratiei de interese in termenele prevazute constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei si declansarea din oficiu a procedurii de control.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
Dezvoltarea tehnologiei a amenințat în ultimii ani să înlocuiască muncitorii umani cu inteligență artificială (AI). S-a estimat că până în 2025, AI ar putea prelua 52% din locurile de...
#ani, #declaratie de avere, #declaratie de interese, #amenda, #angajati, #Autoritatea Nationala a , #frauda