Arad: Jandarm suspendat, acuzat ca face parte dintr-o grupare interlopa

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 16:58
3171 citiri
Arad: Jandarm suspendat, acuzat ca face parte dintr-o grupare interlopa

Un jandarm aradean a fost suspendat din functie dupa ce a fost arestat preventiv, alaturi de alte 11 persoane din lumea interlopa, pentru aderare la un grup infractional organizat si complicitate la savarsirea infractiuniilor de santaj si talharie.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Arad remis joi, subofiterul Viorel Ciprian Suciu a fost monitorizat inca din luna octombrie, dupa ce a fost gasit in anturajul unor persoane cunoscute cu antecedente, informeaza Newsin.

"Subofiterul a fost monitorizat, iar din cercetarile proprii nu a putut fi stabilita vinovatia acestuia. Pentru abaterile luate in considerare a fost sanctionat disciplinar cu mustrare scrisa si i s-a pus totodata in vedere sa nu mai frecventeze 'anturaje dubioase'", se arata in comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Arad.

Viorel Ciprian Suciu este subofiter in cadrul IJJ Arad, fiind incadrat din sursa externa la data de 15 septembrie 2006.

In cursul zilei de 28 ianuarie, subofiterul a fost arestat preventiv, impreuna cu alte 11 persoane, impotriva sa efectandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de aderare la un grup infractional organizat si complicitate la savarsirea infractiunilor de santaj si talharie.

"Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arad se disociaza de activitatile subofiterului si precizam ca in prezent acesta este suspendat din functie, urmand ca dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa se dispuna in consecinta", se mai mentioneaza in comunicatul IJJ Arad.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arad a mai precizat ca prin structurile operative a contribuit la probarea activitatii infractionale a grupului infractional arestat in data de 28 ianuarie.

Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Biroul Teriorial Arad, au reusit sa identifice si sa retina 12 persoane suspectate de savarsirea unor infractiuni din domeniul crimei organizate.

In urma cercetarilor, care au fost demarate cu cateva luni in urma, s-a stabilit ca, in cursul anului 2008, gruparea infractionala, condusa de Utu Claudiu Rohozneanu, zis "Imparatu", "Vlad Tepes" sau "Mihai Viteazul", a exercitat acte de violenta, santaj si amenintari asupra mai multor persoane in vederea obtinerii de foloase materiale.

In concret, aceste persoane pretindeau, exercitand acte de violenta si amenintare, diferite sume de bani si bunuri ca si asa zise taxe de protectie. Conform procurorilor, acuzatii au obtinut anul trecut aproximativ 100.000 de euro din taxe de protectie.

Printre victime, oameni de afaceri cunoscuti

Printre victimele grupului infractional au fost mai multi oameni de afaceri.

In urma descinderilor si perchezitiilor domiciliare, politistii si procurorii aradeni au ridicat, din locuintele celor 12 persoane retinute, peste 50 de arme albe, bate de basseball, sabii, cutite, mai multe cagule si arme de foc.

De asemenea au fost ridicate si patru autoturisme de lux, proprietate a persoanelor cercetate, existand date si indicii ca acestea au fost folosite la savarsirea de infractiuni.

Grupul infractional condus de "Imparatu" avea legaturi cu clanuri din Valcea, Craiova, Bucuresti, Cluj, Oradea, iar in octombrie a vrut sa dea lovituri la Oradea, iar in decembrie la Timisoara.

Cele 12 persoane retinute au fost prezentate instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare pentru 29 de zile.

Procurorii DIICOT au spus ca zeci de persoane din Arad au fost victimele gruparii infractionale condusa de Utu Claudiu Rohozneanu, aceasta fiind considerata una dintre cele mai periculoase din vestul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#jandarm suspendat, #Viorel Ciprian Suciu, #grupare interlopa , #frauda
Comentarii
I
ionescu adina
rank 1
parca ar fi singurul...