Au incercat sa vanda rinchii propriilor copii pentru 12.000 de euro

Luni, 16 Martie 2009, ora 21:32
2760 citiri
Au incercat sa vanda rinchii propriilor copii pentru 12.000 de euro

Politistii au prins in flagrant doi parinti in timp ce incercau sa isi vanda copiii pentru a li se preleva acestora cate un rinichi, primind pentru acordul lor suma de 12.000 euro.

Potrivit unui comunicat DIICOT, la data de 14 martie 2009, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul teritorial Bacau, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul BCCO Bacau si sprijiniti de DGIPI - Serviciul Zonal Bacau, au depistat in flagrant delict pe parintii celor doi copii, cercetati pentru comiterea infractiunilor de trafic de minori, in scopul prelevarii de organe, informeaza Realitatea Tv.

Cei doi parinti si-au dus copiii, ambii in varsta de sapte ani, la un laborator de analize medicale din municipiul Bacau, unde le-au fost prelevate probe de sange pentru analiza, in vederea stabilirii starii de sanatate si a compatibilitatii.

De asemenea, cele doua persoane au semnat si declaratii notariale, aratand ca sunt de acord cu deplasarea minorilor la un spital din Timisoara, in vederea prelevarii unui rinichi si, mai mult, si-au manifestat intentia de a se deplasa personal la spital, pentru a se asigura ca nu vor fi prelevate si alte organe, situatie in care ar fi solicitat plata unei sume de bani suplimentare.

Unul dintre parinti si-a manifestat intentia de a-si vinde si fetita minora, contra unei sume de bani, afirmand ca nu ii este de folos, fiind bolnava.

Prin ordonantele din 13 martie 2009, emise de procurori, cei doi inculpati au fost retinuti, iar la data de 14 martie 2009 Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva a acestora pentru o perioada de 29 de zile.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#trafic organe copii, #vanzare rinichi copii, #vanzare rinichi bacau , #frauda