Auditor de la Curtea de Conturi, prins in timp ce copia la examen

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 12:32
7117 citiri
Auditor de la Curtea de Conturi, prins in timp ce copia la examen

Frauda de la examene se extinde si la cadrele didactice dupa ce un auditor public extern al Curtii de Conturi si lector universitar al Universitatii Bucuresti a fost prins in timp ce copia la un examen pentru ocuparea unui post de director.

Drept urmare, acesta a fost exclus din concurs si risca sa fie concediat, decizia urmand sa fie luata cu aprobarea presedintelui institutiei Nicolae Vacaroiu.

La sustinerea examenului pentru ocuparea unui post de director in cadrul Curtii de Conturi, auditorul fost prins cu fituici la examen chiar de sefa sa, consilierul de conturi, Georgeta Carmen Stanescu. Acesta a fost exclus din examen, intrucat asupra sa avea materiale exact cu rezolvarile subietelor pe care le avea de tratat, noteaza Adevarul.

Persoana in cauza detine functia de auditor in cadrul Departamentului XI al Curtii de Conturi si responsabil cu activitatea Ministerului Apararii, Ministerului de Interne, Miniterului Afacerilor Externe si a televiziunii publice, iar pentru sustinerea examnului de ocupare a postului de director, concursul consta intr-o proba scrisa si un interviu.

Reprezentantii Curtii de Conturi au declarat ca este aproape imposibil ca un candidat sa aiba acces la subiecte inainte de examen, argumentand ca subiectele sunt trase la sorti chiar in sala in care se desfsoara examinarea. Mai mult, intr-un comunicat al Curtii de Conturi se precizeza clar ca in sala de curs candidatii nu au voie cu "telefoane mobile, pixuri, stilouri si alte obiecte de scris, materiale sau documente".

Dupa tentativa de fraudare a examenului, auditorul risca sa fie concediat de la Curtea de Conturi, mai ales ca exista si un precedent. In 2002, un fost consilier de conturi a fost concediat, dupa ce, la randul lui, a incercat sa copieze. Destituirea a fost aprobata de presedintele Curtii de Conturi de atunci, Dan Drosu Saguna.

Auditorul este absolvent al Academiei de Studii Economice, are un doctorat in marketing si este lector universitar la Universitatea Bucuresti. Din 2009 este angajat al Curtii de Conturi, iar fiica sa lucreaza la randul ei la Curtea de Conturi pe un post de consilier.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Curtea Conturi copiat, #copiat auditor examen Curtea Conturi , #frauda