Autorul jafului de la Galati a furat 7.762 lei si 2.200 euro

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 19:02
1108 citiri
Autorul jafului de la Galati a furat 7.762 lei si 2.200 euro
Foto: Arhiva

Bancpost precizeaza ca suma furata de hotul care a jefuit, luni, agentia Tiglina din Galati, dupa ce a amenintat casiera bancii cu un pistol, se ridica la 7.762 lei si 2.200 euro, se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea, banca precizeaza ca jaful a avut loc in jurul orei 14:20.

"Casiera Bancpost a actionat conform procedurilor interne de securitate si, in plus, s-a comportat astfel incat nu a produs panica in randul clientilor si al celorlalti salariati care se aflau in acel moment in agentie", sustine Bancpost in comunicat.

Purtatorul de cuvant al IPJ Galati, subcomisarul Stefan Gohoreanu, a declarat ca autorul jafului are 25-30 de ani, 1,75 m inaltime si constitutie astenica, "si, atunci cand a intrat in banca, purta manusi chirurgicale, o geaca bleumarin cu maneci si gluga gri, iar fata ii era acoperita de o cagula din material textil, negru, cu fanta in dreptul ochilor".

Potrivit sefului Serviciului Investigatii Criminale din cadrul IPJ Galati, comisarul-sef Stefan Capatan, agentia Bancpost din strada Siderurgistilor nu avea paznic, ci doar sistem de supraveghere video. In momentul producerii jafului armat, in banca nu erau decat doua casiere. Potrivit lui Capatan, atacatorul a amenintat-o cu arma pe cea care se afla in apropierea seifului.

Jaful armat nu s-a soldat cu victime, autorul reusind sa fuga cu banii printre blocuri. Politistii aduna amprente si le iau declaratii martorilor. De asemenea, Politia Rutiera si Politia Transporturi au instituit filtre la toate iesirile din localitate.

"Filtrele au fost instituite la toate iesirile din municipiu: pe DN 25, spre Tecuci; pe DN 26, spre Targu Bujor; pe soseaua-dig Galati-Braila; pe DJ 251, spre comuna Pechea; la Trecere Bac, spre judetul Tulcea; in Statia CFR Galati. Filtrele vor sta acolo pana cand echipa de cercetare ordona retragerea lor", a declarat, luni, seful Serviciului Politiei Rutiere, subcomisarul Mitica Petcu.

Cu putin inainte de jaful armat de la Bancpost, un angajat al Postei Romane a fost atacat de doi indivizi in satul Tamaoani din comuna galateana Frumusita. Postasul ar fi fost deposedat de 15.000 lei, arata cele mai noi date comunicate de Politie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#jaf Bancpost Galati, #sume furate Galati , #frauda