Avertizare cod galben, prelungita pentru 10 judete

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 11:43
1244 citiri
Avertizare cod galben, prelungita pentru 10 judete

Avertizarea meteorologica cod galben a fost prelungita pana vineri seara la ora 23.00 pentru 10 judete din vest si sud-vest, unde se anunta in continuare ploi in averse, cantitatile de apa putand depasi izolat si 50 de litri pe metrul patrat.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis joi o avertizare cod galben catre prefecturile din 20 de judete din vest, centru si nord: Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Mures, Bistrita-Nasaud, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Neamt, Suceava, Botosani si Iasi, informeaza site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

In 12 judete din centrul si nordul tarii avertizarea meteorologica cod galben a fost ridicata, ramanand valabila pentru celelalte opt judete atentionate si fiind incluse alte doua judete din sud-vest, respectiv Gorj si Mehedinti.

Astfel, judetele atentionate in continuare cu cod galben sunt: Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

In aceste judete, meteorologii avertizeaza ca vineri, intre orele 9.00 si 23.00 instabilitatea atmosferica va fi accentuata in vestul si sud-vestul tarii, precum si in zona de munte.

Va ploua in averse ce pot avea si caracter torential, vor fi oraje si intensificari de scurta durata ale vantului.

Local cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 litri pe metrul patrat, iar izolat 50 litri pe metrul patrat si vor fi conditii de grindina.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Vremea se va răci luni, 22 aprilie. În cea mai mare parte a țării, valorile de temperatură se vor situa sub normele perioadei, anunță meteorologii. Va ploua în Maramureș și...
#ploaie, #vineri, #cod galben, #judete, #averse, #grindina, #zece , #frauda