Avocatul Mircea Tiba, eliberat

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 16:53
1994 citiri
Avocatul Mircea Tiba, eliberat

Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea avocatului Mircea Tiba, deoarece nu exista pericolul ca acesta sa comita alte infractiuni, nu are antecedente penale, are asigurate mijloace de existenta si este cunoscut in societate ca o persoana integra, cu o conduita ireprosabila.

De asemenea, magistratii arata, in motivarea sentintei de eliberare a lui Tiba din arestul preventiv, ca nu exista indicii ca avocatul ar putea influenta urmarirea penala si nici administrarea probelor, conform NewsIn. Mircea Tiba este suspectat ca ar fi cerut sume de bani pentru a interveni pe langa magistrati.

"Urmarirea penala este aproape finalizata, urmand a fi prezentat materialul de urmarire penala si intocmit rechizitoriul, au fost deja audiati in cauza coinculpatul Renu Viorel, invinuitii Schein Iacob si Schein Ileana precum si martorul Stan Ovidiu Adrian, care nu au invederat date pe baza carora sa se poata stabili existenta unor incercari ale inculpatului de a le influenta declaratiile", arata magistratii in motivarea sentintei din 21 ianuarie.

Curtea mai retine ca avocatul are resurse materiale, nu are antecedente penale, are domiciliul stabil, este de profesie avocat in Baroul Bihor si ca are o situatie familiala complicata.

Magistratii au luat in seama si ca din cele "peste 50 de caracterizari din partea conducerii baroului si a colegilor sai, depuse la dosarul cauzei, rezulta ca inculpatul este deosebit de apreciat si respectat in randul acestora, fiind cunoscut ca un profesionist al dreptului, profund, serios, muncitor, un model pentru tinerii avocati, un om integru, cu o conduita ireprosabila atat in activitatea profesionala cat si in viata de zi cu zi".

Instanta a mai retinut ca din declaratiile martorilor nu sunt indicii ca Mircea Tiba ar fi intervenit in randul magistratilor si nici ca a pretins sume de bani in acest scop, discutandu-se doar de plata unui onorariu.

De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti l-a obligat pe Mircea Tiba prin aceeasi sentinta sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, sa se prezinte organelor de politie ori de cate ori este chemat, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei care a dispus masura liberarii provizorii, respectiv, Curtea de Apel Bucuresti si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme.

Magistratii au mai dispus ca, pe timpul liberarii provizorii, avocatul Mircea Tiba sa nu se apropie de celelalte persoane cercetate in aceeasi cauza si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect. Daca avocatul Mircea Tiba incalca aceste obligatii, magistratii vor dispune din nou arestarea preventiva.

Procurorii au facut recurs in urma deciziei de miercuri a Curtii de Apel Bucuresti, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie va da verdictul definitiv.

Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Mijlocaşul sud-coreean Son Jun-ho, care a participat la ultima Cupă Mondială şi era reţinut într-o închisoare în nord-estul Chinei, fiind suspectat de corupţie, a fost eliberat şi a...
Condițiile pentru spaţiul Schengen maritim şi aerian, pe care trebuie să le respecte românii de la 31 martie
Condițiile pentru spaţiul Schengen maritim şi aerian, pe care trebuie să le respecte românii de la 31 martie
Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, a prezentat condiţiile în care cetăţenii români vor călători spre ţări din Spaţiul Schengen începând din 31...
#Mircea Tiba, #eliberat, #conditii , #frauda