Avocatul Mircea Tiba ramane in arest

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 13:30
1038 citiri
Avocatul Mircea Tiba ramane in arest

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, ca avocatul Mircea Tiba sa ramana in arest, magistratii admitand recursul procurorilor impotriva deciziei instantei inferioare, care stabilise ca acesta poate fi cercetat in libertate.

O noua cerere de eliberare poate fi facuta la Curtea de Apel Timisoara, a mai decis instanta suprema, informeaza NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 18 decembrie 2008, ca avocatul din Baroul Bihor, Mircea Tiberiu Tiba si comisarul sef de la Biroul Investigatii Criminale Timisoara, Viorel Renu sa ramana in arest, respingand recursul facut impotriva deciziei Curtii de Apel Timisoara.

La termenul din 18 decembrie 2008, cand s-a judecat recursul, Mircea Tiba a declarat in fata magistratilor instantei supreme ca nu a facut trafic de influenta, iar suma de 2.000 de euro pe care a primit-o de la mama lui Iacob Schein era onorariul pentru reprezentarea in instanta a lui Schein in vederea stramutarii dosarului de la Timisoara intr-un alt oras.

Avocatul a recunoscut, insa, ca nu a taiat chitanta pentru acei bani. El a mai spus ca, dupa ce a pierdut procesul de stramutare, Ileana Schein i-a cerut banii inapoi.

Avocatul i-ar fi returnat 1.500 de euro, urmand ca restul de bani sa ii fie dati inapoi de persoana care a intermediat intalnirea, care ceruse comision, Adrian Ovidiu Stan, care era un prieten de-al politistului.

In plus, Tiba le-a spus magistratilor ca el nu a asigurat-o niciun moment pe mama lui Schein ca va castiga procesul de stramutare a dosarului fiului sau, dar a preferat sa ii inapoieze banii de teama sa nu aiba probleme, avand in vedere ca femeia era de etnie roma si ca il amenintase.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#avocatul Mircea Tiba, #Mircea Tiba arest, #ICCJ Mircea Tiba , #frauda