Basescu la CSM: Aveti 110 milioane de dolari la dispozitie, s-a cheltuit doar 1! (Video)

Joi, 26 Februarie 2009, ora 12:20
2218 citiri
Basescu la CSM: Aveti 110 milioane de dolari la dispozitie, s-a cheltuit doar 1! (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a prezentat joi la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii cele patru obiective majore care ar reveni in sarcina magistratilor in vederea ridicarii monitorizarii pe justitie, in luna iulie.

In opinia presedintelui, ar fi vorba in primul rand despre elaborarea unor strategii coerente de resurse umane in domeniul justitiei, in conditiile in care foarte multi magistrati au iesit la pensie.

"Strategia sa tina seama de noile coduri de procedura", a mai spus presedintele care a subliniat necesitatea "impletirii actiunii CSM cu actiunea guvernamentala", deoarece "procesul de asigurare cu judecatori si procurori tine si de finantare".

Un al doilea obiectiv pus in vedere membrilor CSM de catre Traian Basescu este legat de intarirea inspectiei judiciare.

"Comentariile in acest sens nu sunt doar personale, ci sunt puncte de vedere exprimate deja la Bruxelles", a precizat presedintele explicand ca "o alta procedura de selectate a inspectorilor trebuie adoptata repede si credibil".

Cel de-al treilea obiectiv scos in evidenta de presedinte este necesitatea publicarii tuturor hotararilor judecatoresti pe Internet.

"De multe ori se vorbeste de lipsa de fonduri, aveti 110 milioane de dolari la dispozitie, s-a cheltuit 1 milion de dolari in 2 ani!", a avertizat seful statului.

"Daca agricultorii pot sa faca proiecte de atragere a fondurilor, nu inteleg de ce oamenii cu pregatirea dumneavoastra nu pot face acest lucru", a mai spus presedintele, care a precizat ca "exista creditul de la Banca Europeana de Investitii care va sta la dispozitie pentru dotarea cu echipamentele de care aveti nevoie. Sa spunem ca nu avem resurse este eronat".

Cel de-al patrulea obiectiv la care s-a referit presedintele a fost unificarea practicii judiciare, in care CSM are un rol extrem de impotant si o serie de prioritati.

"As vrea sa avemo discutie foarte sincera, deschisa, nesupusa supravegherii presei, motiv pentru care multumim presei si o rugam sa ne lase sa discutam", a incheiat Traian Basescu invitand afara din sala jurnalistii prezenti.

Potrivit Constitutiei, seful statului prezideaza lucrarile plenului sedintei CSM cand participa la acestea.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a intrunit joi pentru a discuta principalele directii de actiune pentru anul 2009, avand in vedere raportul intermediar pe Justitie al Comisiei Europene.

Camelia Badea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu CSM, #fonduri europene justitie, #dezbatere coduri juridice , #frauda
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
INTERVENTIA LUI BASESCU A FOST DETERMINATA DE RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA !