BOR critica marsurile gay si anti-gay din Capitala

Vineri, 22 Mai 2009, ora 20:57
1513 citiri
BOR critica marsurile gay si anti-gay din Capitala

Patriarhia Romana critica conducerea Primariei Capitalei pentru ca a aprobat, in zilele de 22 si 23 mai, "doua manifestatii publice de catre mai multe asociatii si organizatii care functioneaza fara binecuvantarea Sfantului Sinod si urmaresc doar propria lor imagine si publicitate".

"Prin aceasta decizie, factorii responsabili din Primaria Generala a Capitalei, fara sa respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, pasnic si solemn, dovedesc ca nu inteleg incompatibilitatea manifestatiilor zgomotoase de strada cu spiritul de rugaciune, reculegere, pelerinaj si evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizarii de ceremonii religioase", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei remis, vineri, Ziare.com.

Potrivit aceluiasi comunicat, Patriarhia Romana considera inoportuna orice manifestare publica prin care sunt negate direct sau indirect identitatea, integritatea si demnitatea familiei crestine traditionale si valorile etice si morale ale societatii: "Astfel de manifestari, straine de traditia bimilenara a poporului roman, nu fac altceva decat sa creeze tulburare si confuzie in detrimentul familiei si al societatii romanesti actuale".

Mai multe organizatii nonguvernamentale vor organiza vineri, la ora 17.00, in Piata George Enescu (langa Ateneul Roman) un "Mars pentru Familie".

Si Asociatia Noua Dreapta va organiza, sambata, "Marsul pentru normalitate", manifestatie prin care se protesteaza fata de "minoritatile sexuale" de homosexuali si lesbiene.

Manifestatia va avea loc intre orele 10.00 si 14.30, in Bucuresti, in Piata George Enescu - Dealul Mitorpoliei, se arata pe site-ul ministerului Internelor, si se asteapta participarea a aproximativ 300 de persoane.

Marsul este organizat cu cateva ore inainte de parada gay organizata de Asociatia Accept in Bucuresti ce va avea loc intre orele 17.00 si 19.00.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Patriarhie Gay Fest, #Noua Dreapta mars, #BOR homosexuali , #frauda