Bordurile lui Videanu, dosar greu la DNA

Marti, 11 Martie 2008, ora 07:27
2507 citiri
Bordurile lui Videanu, dosar greu la DNA

DNA a luat in vizor afacerea cu borduri a familiei Videanu si a cerut mai multor institutii date despre firma edilului, anunta Gandul in editia de marti. POtrivit unor calcule aproximative, firma Titan Mar a familiei Videanu a obtinut 4 milioane de euro din importul de borduri de granit din China.

Asta dupa ce edilul a impus borduri mai trainice decat cele de beton din Capitala. Videanu a declarat ca asteapta "bucuros" raportul Curtii de Conturi. Primarul spera ca raportul nu va mentiona nimic legat de firma familiei sale, Titan Mar, pentru ca, potrivit legii, Curtea nu are dreptul sa verifice furnizorii constructorilor parteneri ai Primariei Capitalei.

Totusi, atat in mainile inspectorilor Curtii, cat si la DNA, au ajuns documente care arata legatura dintre firma familiei Videanu si constructorii care au contracte de drumuri cu municipalitatea. Documentele au ajuns la organele abilitate chiar cu sprijinul unor subordonati si apropiati ai lui Videanu din administratie.

De altfel, saptamana trecuta, liderul PIN Cozmin Gusa a transmis unor institutii abilitate ale statului documente care, sustine el, dovedesc faptul ca importurile de borduri de granit din China au fost realizate de catre firma familiei Videanu, in perioada 2006-2007.

Documentele invocate de Gusa mai arata ca firmele de constructii care au inlocuit bordurile din Bucuresti au procurat aceste borduri direct de la firma familiei Videanu.

Doua materiale ale Raportului Gusa prezinta lista livrarilor Titan Mar SA catre diversi beneficiari din Bucuresti in primul semestru al anului 2007, printre care principalii parteneri ai administratiei locale, contracte in valoare totala de 21.851.322 lei.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Videanu, #borduri, #DNA, #dosar , #frauda