Cartel ALFA ameninta ca va da jos Guvernul din cauza legii unitare

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 16:56
1032 citiri
Cartel ALFA ameninta ca va da jos Guvernul din cauza legii unitare

Cartel ALFA solicita publicarea de urgenta a proiectelor de acte normative pentru care premierul a anuntat ca-si va asuma raspunderea in Parlament, pe site-ul Guvernului, si cere o noua intalnire cu Executivul, pentru a evita declansarea conflictelor sociale, a anuntat presedintele Bogdan Hossu.

"Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA solicita de urgenta afisarea, pe site-ul Guvernului, a continutului textelor tuturor celor trei proiecte de acte normative pentru care se doreste asumarea raspunderii, precum si o intalnire a partenerilor sociali (sindicate si patronate) cu membrii Executivului, inaintea depunerii documentelor la Parlament.

In caz contrar, constatand lipsa functionarii unui stat de drept, vom fi nevoiti sa initiem toate demersurile si actiunile necesare pentru demiterea Guvernului pe care il conduceti!", se arata intr-o scrisoare deschisa adresata, joi, de sindicat premierului Emil Boc.

Bogdan Hossu sustine ca, prin ignorarea partenerilor sociali, Executivul da dovada de "o forma mascata de dictatura de tip comunist", si spune ca membrii cabinetului Boc au cumparat voturile parlamentarilor "acordandu-le coeficienti de salarizare care sa ii reduca la tacere, transformandu-i in marionete in mainile Executivului".

"Graba nejustificata pentru impunerea a trei subiecte mari - Legea privind educatia nationala, Legea privind salarizarea unitara a personalului bugetar si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice - fara ca macar acum, in al doisprezecelea ceas, sa se cunoasca exact si public ceea ce se propune a fi aprobat de urgenta, nu ne demonstreaza noua, reprezentantilor societatii civile, decat ca protectionismul si interesul de grup sunt inca o data adevaratele prioritati pe agenda de lucru a Guvernului", sustine Hossu.

Presedintele confederatiei sindicale atrage atentia ca Executivul doreste chiar reducerea salariilor angajatilor de la stat, odata cu introducerea Legii unitare de salarizare, desi un principiu care a stat la baza aparitiei acestei legi garanta mentinerea veniturilor in plata ale angajatilor.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri noaptea, dupa sedinta de Guvern, ca cele mai multe amendamente au fost formulate la proiectul Legii salarizarii unitare si la cel al educatiei nationale, iar propunerile vor fi incluse in zilele urmatoare, dupa care proiectele vor fi transmise Parlamentului.

Emil Boc le-a cerut ministrilor ca sambata, la ora 11:00, sa prezinte forma finala a celor trei proiecte, potrivit unor surse ministeriale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#cartel alfa, #Guvern dat jos, #legea unitara , #frauda