Casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 12:35
6670 citiri
Casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate

Legea caselor nationalizate a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor cu 117 voturi pentru si 79 de voturi impotriva. Astfel, casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate proprietarilor, ci acestia vor fi despagubiti.

De asemenea, fostii chiriasi vor putea ramane in casele pe care le-au cumparat legal, anunta Realitatea Tv.

Actul normativ va fi trimis spre promulgare presedintelui Traian Basescu, iar acesta nu-l mai poate retrimite Parlamentului. Forma actuala a legii poate fi contestata de seful statului doar la Curtea Constitutionala.

Deputatii PD-L si PNL, care au votat "impotriva", au declarat ca actuala forma nu respecta cerintele presedintelui, ci au fost schimbate doar cateva date tehnice, si nu modificari de esenta.

Conservatorii, principalii sustinatori ai legii, au mobilizat in sedinta de plen cateva zeci de chiriasi ai caselor nationalizate ce sunt pe punctul de a fi evacuati din locuinte.

Pe ordinea de zi a parlamentarilor se afla si alte legi controversate. Deputatii isi vor exprima miercuri votul asupra legii prin care ar trebui sa fie acordata o locuinta in Bucuresti unei femei al carei sot s-a sinucis in urma unei evacuari dintr-o casa nationalizata.

Legea privind asigurarea obligatorie de locuinta va primi de asemenea un vot final miercuri. In aceeasi situatie este si actul normativ ce prevede marirea alocatiilor speciale pentru familiile cu un venit mai mic decat salariul minim net pe economie.

Miercuri dimineata se aflau pe ordinea de zi a sedintei de plen sunt peste 200 de legi care asteapta votul final, inainte sa fie trimise la promulgare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vandalizarea unei mașini de poliție, motiv de acuzații grave la adresa parlamentarilor. ”Armele albe permit violența stradală" VIDEO
Vandalizarea unei mașini de poliție, motiv de acuzații grave la adresa parlamentarilor. ”Armele albe permit violența stradală" VIDEO
Autorii morali ai unor fapte de violenţă stradală sunt parlamentarii care au modificat legislaţia, dezincriminând portul de arme albe în spaţiile publice, acuză sindicaliştii Europol....
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
#lege, #casa, #nationalizata, #aprobata, #parlamentari, #chirias, #proprietar, #despagubire , #frauda