Cazul Dumitru Tinu: verigheta, gasita dupa patru ani

Luni, 03 Martie 2008, ora 08:28
6114 citiri
Cazul Dumitru Tinu: verigheta, gasita dupa patru ani

Politistul care a fost la locul presupusului accident in care si-a pierdut viata jurnalistul Dumitru Tinu si-a amintit, dupa patru ani de la evenimente, ca a gasit la locul accidentului obiecte personale apartinand lui Tinu pe care a "uitat" sa le mentioneze in procesul-verbal, anunta Gardianul, in pagina sa electronica de luni.

Intre acestea se afla telefonul mobil al lui Dumitru Tinu, care nu a mai putut fi expertizat pentru a se afla care au fost ultimele persoane cu care a vorbit acesta si o verigheta, in ciuda faptului ca directorul de la "Adevarul" nu purta o asemenea podoaba.

Ancheta procurorilor ploiesteni privind moartea lui Tinu stagneaza, dupa ce procurorul Aurelian Mihaila, cel care s-a ocupat pana acum de caz, a fost promovat de la Tribunalul Prahova la Curtea de Apel Ploiesti, in urma unui concurs.

Unul dintre ultimele acte procedurale facute de procurorul Mihaila este acela al audierii agentului sef Ion Simion, din cadrul Serviciului de politie rutiera al IPJ Prahova.

Simion este cel care s-a deplasat la locul accidentului in urma caruia se afirma ca ar fi murit Dumitru Tinu. La 1 ianuarie 2003, acesta a intocmit procesul-verbal de predare catre Ana-Maria Tinu a bunurilor gasite asupra victimei.

Lista acestora contine, conform procesului-verbal intocmit la acea vreme: suma de 19 milioane in bancnote de 500.000 lei, suma de 200.000 lei in bancnote de 100.000 si 50.000 lei, 16 tichete carburant auto (benzina euro), pentru acestea din urma fiind trecute in document si seriile, un ceas "Casio" (politistul a mentionat si aici seria ceasului) si o cheie de contact auto (cu seria).

Cu toate acestea, dupa patru ani, agentul de politie, chemat de procurorul de caz, isi aminteste ca "printre bunurile identificate la fata locului ca apartinand lui Dumitru Tinu s-au numarat, in afara celor mentionate strict in procesul-verbal de predare mentionat mai sus si mai multe randuri de chei, un telefon mobil gasit in zapada, o borseta din piele de culoare inchisa, o verigheta si cartea de identitate a victimei".

Este ciudat faptul ca politistul a tinut sa specifice ca a gasit telefonul mobil in zapada, fara a mentiona astfel de amanunte in legatura cu celelalte obiecte omise din primul proces-verbal. Telefonul in cauza ar fi putut oferi raspunsuri la intrebarile legate de ultimele persoane care au luat legatura cu Dumitru Tinu.

Un alt aspect straniu al subitei reveniri de memorie este cel privitor la verigheta care ar fi fost gasita la locul accidentului. Ciudatenia rezida din faptul ca apropiatii lui Tinu sustin ca acesta nu purta niciodata verigheta.

Se pare ca accidentul ziaristului ar putea avea alte cauze decat cele tehnice. Procurorii au redeschis ancheta pentru a vedea in ce masura suspiciunea conform careia trecerea in nefiinta a lui Tinu se incadreaza la "omor din culpa" este sustenabila cu argumente criminalistice.

Tinu ar fi murit in urma impactului masinii pe care o conducea, impact care ar fi avut loc la o viteza de 60 - 70 de kilometri pe ora.

Expertii Parchetului au dovedit in ultima analizei lor ca, intr-adevar, impactul respectiv s-a produs la viteza de 20 de kilometri pe ora si ca, intrand in sant, Volvo-ul condus de Tinu s-ar fi rostogolit cu 270 de grade, adica pe partea laterala stanga, plafon, partea laterala dreapta, pozitie in care s-ar fi si oprit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#verigheta, #Dumitru Tinu, #telefon , #frauda