Ce s-a gasit la perchezitii in cazul de evaziune de 20 de milioane de euro

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 17:30
3564 citiri

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, Christian Ciocan, a afirmat ca, la perchezitiile in cazului grupului care a produs un prejudiciu estimat pana in prezent la 20 de milioane de euro au fost gasiti bani, autoturisme de lux si documente.

Evazionisti saltati de DIICOT: Prejudiciu de 20 de milioane de euro

"Au fost indisponibilizate cinci autoturisme de lux, in acest moment ele sunt la sediul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti, au fost ridicate doua case de bani, una dintre ele a fost desfacuta, s-a gasit suma de 1.300.000.000 de lei, s-au gasit bijuterii, au fost gasite stampile, diferite documente care atestau operatiuni bancare sau transferuri de bani, toate constituie mijloace materiale de proba", a declarat, duminica, la Realitatea TV, Christian Ciocan.

Potrivit acestuia, una dintre societatile comerciale fantoma isi avea sediul social intr-o gara dintr-o comuna din judetul Mehedinti.

"Prin aceste societati fantoma erau derulate operatiunile comerciale respective, s-au realizat debite uriase, constand in TVA si impozit pe profit, debite catre bugetul consolidat al statului. Persoanele mergeau la banca, ridicau sumele mari de bani pe care societatile comerciale respective le transferau in acele conturi in schimbul unor produse care nu existau in realitate, dupa cum spun colegii mei de la Combaterea Criminalitatii Organizate, au vandut de la cuie pana la macarale", a afirmat Christian Ciocan.

Persoanele respective retrageau banii din conturi, opreau 10% din acesti bani, apoi banii erau trimisi catre administratorii societatilor comerciale respective.

"Acestia eludau bugetul de stat, firmele comerciale acumulau datorii uriase, societatile fantoma acumulau datorii uriase catre bugetul consolidat al statului, insa nimeni nu platea. Dupa cum spune chiar unul dintre membrii acestei grupari, nu a vandut si nu a cumparat in viata lui nimic, doar lua banii intr-o geanta si ii dadea unei persoane pe care nici macar nu o cunostea", a spus purtatorul de cuvant al IGPR.

El a informat ca membrii gruparii isi luasera masuri de precautie, ca o persoana ii anunta daca reprezentantii Politiei sau ai altor autoritati apareau in zona.

Evaziune de 20 de milioane de euro la Strehaia: 25 de persoane aduse la audieri

"Isi luasera masuri, astfel incat drumul european era supravegheat cu camere de supraveghere, o persoana din grupare avea sarcina de a urmari in mod permanent, de a monitoriza toate acele si imagini si de a-i anunta pe membrii gruparii daca reprezentantii Politiei sau ai altor autoritati si-ar fi facut aparitia in zona", a precizat Ciocan.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Mehedinti au efectuat 30 de perchezitii domiciliare - 13 in localitatea Strehaia, 9 in judetul Hunedoara , 4 in municipiul Cluj, 3 in municipiul Timisoara si una in judetul Arges, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, informeaza duminica un comunicat al DIICOT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#evaziune, #frauda de 20 milioane euro , #frauda