CEDO vrea un raspuns de la Guvern in dosarul Mineriadelor

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 14:36
2034 citiri
CEDO vrea un raspuns de la Guvern in dosarul Mineriadelor

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit pentru 2 iunie termenul pana la care Guvernul Romaniei trebuie sa prezinte observatiile sale referitoare la cererea Asociatiei 21 Decembrie de condamnare a statului pentru nesolutionarea dosarului Mineriadelor din 1990.

In raspunsul primit de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, datat 9 februarie, Asociatia 21 Decembrie este anuntata ca i s-a cerut Guvernului Romaniei ca, pana la data de 2 iunie, sa trimita observatiile sale privind admisibilitatea cauzei.

Raspunsul Guvernului Roman, atentioneaza CEDO, trebuie sa se refere la chestiunile indicate de Curte, informeaza NewsIn.

Raspunsul primit, mai arata CEDO, va fi comunicat Asociatiei pentru a raspunde, apoi, in scris, in numele recurentilor.

CEDO mai informeaza ca in locul lui Corneliu Barsan, recuzat de Asociatia 21 Decembrie, Guvernul a desemnat pe Florin Streteanu ca judecator ad-hoc.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca Asociatia a trimis la CEDO o actiune comuna, pentru judecarea atat a nesolutionarii dosarelor Mineriadei, cat si a tergiversarii dosarului Revolutiei.

"Se pare ca cineva de la CEDO, din partea Romaniei, are interese pentru a separa acele dosare, pentru ca noi le-am trimis in aceeasi actiune, iar acolo au fost prezentate ca fiind doua actiuni separate", a spus, pentru NewsIn, Teodor Maries.

Pe de alta parte, potrivit avocatului Asociatiei 21 Decembrie, Antonie Popescu, Asociatia a mai facut la CEDO o alta actiune separata, in care contesta decizia CCR, prin care civilii nu mai pot fi judecati de instantele militare.

Pentru aceasta actiune CEDO nu a stabilit inca un termen limita pana la care Guvernul Romaniei sa trimita observatiile, a declarat Antonie Popescu pentru NewsIn.

De asemenea, CEDO cere Romaniei sa prezinte, pe 26 februarie, observatiile facute de Agentul Guvernamental al Romaniei pentru CEDO privind plangerea Asociatiei 21 Decembrie de condamnare a statului roman pentru nesolutionarea dosarului Revolutiei.

Potrivit unui raspuns din decembrie al Ministerului Afacerilor Externe, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a comunicat statului roman, pe 6 decembrie 2008, plangerea primita de la Asociatia 21 Decembrie si de la presedintele acesteia, Teodor Maries, impotriva Romaniei.

La aceeasi data, sustinea MAE, a fost comunicata si plangerea formulata de Nicolae si Elena Vlase, cele doua cauze urmand sa fie analizate impreuna. Potrivit actiunii depuse la CEDO, Elena si Nicolae Vlase sunt parintii unui tanar ucis in 1989, in timpul manifestarilor anticomuniste de la Brasov, Nicolae N. Vlase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosar Mineriada, #CEDO, #guvern , #frauda