Cei doi functionari de la Politia Comunitara raman in arest

Miercuri, 12 August 2009, ora 17:11
1328 citiri
Cei doi functionari de la Politia Comunitara raman in arest

Silviu Bogdan Vasile si Smaranda Demetrian, functionarii publici din cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti cercetati pentru luare de mita si trafic de influenta, raman in arest, au decis miercuri magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care a respins recursul formulat de cei doi.

Decizia instantei este definitva.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, 12 august, recursul facut de functionarii publici Silviu Bogdan Vasile si Smaranda Demetrian, din cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, impotriva deciziei instantei inferioare de a emite mandate de arestare pe numele lor.

Functionarii publici Silviu Bogdan Vasile si Smaranda Demetrian, din cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, arestati pe 6 august de Tribunalul Bucuresti, au cerut si au primit de mai multe ori mita, potrivit unui comunicat al DNA.

DNA sustine ca, in cursul lunii septembrie 2008, Bogdan Vasile Silviu, functionar public in cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, a pretins si a primit cu titlu de mita suma de 8.000 lei de la doi denuntatori, in scopul de a nu indeplini un act care se inscria in indatoririle sale de serviciu, respectiv de a nu il sanctiona contraventional pe beneficiarul unor lucrari de renovare efectuate la un imobil situat in Bucuresti.

De asemenea, in perioada 30 septembrie 2008 - 5 august 2009, la diferite intervale de timp, Bogdan Vasile Silviu si Smaranda Demetrian, tot functionar public in cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, le-au promis denuntatorilor ca, in schimbul unei sume de bani, isi vor folosi influenta si relatiile pentru a-i ajuta sa nu intampine probleme din partea autoritatilor la efectuarea receptiei lucrarilor de constructie efectuate la imobilul sus mentionat.

In data de 1 aprilie 2009, cei doi au comunicat suma pretinsa, si anume 16.000 euro, in scopul de a-i determina pe functionarii publici - membri ai Comisiei de receptie sa faca un act ce intra in atributiilor lor de serviciu, respectiv sa semneze procesul verbal de receptie a lucrarilor efectuate la imobil.

Suma respectiva a fost primita de Bogdan Vasile Silviu la data de 5 august 2009, acesta fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#inspectori arestati coruptie, #functionari Politia Comunitara arestati , #frauda