Chiriile pentru locuintele RA-APPS vor fi majorate

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 16:27
1507 citiri
Chiriile pentru locuintele RA-APPS vor fi majorate

Chiriile pentru locuintele RA-APPS vor creste de trei sau chiar de cinci ori, au hotarat, marti, deputatii, for decizional, cu 138 de voturi pentru, 48 impotriva si sapte abtineri

Cei care au votat impotriva au fost deputatii PD-L, desi in cadrul dezbaterilor generale colegul lor, Valeriu Tabara, apreciase legea drept utila, desi a spus ca in opinia sa, tarifele actuale au fost stabilite arbitrar pentru a scoate din locuinte unii cetateni si a-i instala pe altii.

In expunerea de motive a actului normativ venit de la guvern se precizeaza ca tariful actual trebuie majorat deoarece nu acopera cheltuielile de administrare si intretinere pentru aceste imobile.

Deputatii au adoptat si o ordonanta de modificare a ordonantei initiale prin care se instituie o exceptie de la majorarea chiriei pentru cetatenii cu venituri mai mici.

Ordonanta de modificare a fost adoptata cu 135 de voturi pentru, 52 impotriva (tot ale PD-L) si sase abtineri. Potrivit OUG 47/2008 care modifica OUG 9/2009 nivelul maxim pentru chirie si teren nu poate depasi 15% din venitul net lunar pe familie in cazul in care venitul mediu net lunar pe membru de familie nu depaseste salariul mediu net lunar pe economie.

Presa a dezvaluit anul trecut ca mai multi politicieni, printre care presedintele PSD Mircea Geoana, senatorii PSD Serban Mihailescu, Serban Nicolae, deputatul PSD Emilian Cutean, fostii ministrii in Guvernul Nastase Dan Nica si Vasile Dancu, dar si alti lideri ai PD-L precum Gheorghe Seculici sau Mircea Miclea, stau in locuintele de protocol alocate inca de cand ocupau demnitatile respective, dar pe care nu le-au eliberat odata cu functia.

Liberalii precum Teodor Melescanu si Mihai Voicu stateau si ei, cel putin in 2007, tot in locuinte de protocol, dar in temeiul functiilor ministeriale pe care le ocupa si in prezent.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#chirie, #RA APPS, #majora, #deputati, #decide , #frauda