Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Chiriile RA-APPS, majorate doar pentru persoanele fizice

Joi, 14 Februarie 2008, ora 16:48
1032 citiri
Chiriile RA-APPS, majorate doar pentru persoanele fizice

Chiriile pentru imobilele aflate in domeniul public si privat al statului administrate de Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) vor fi majorate incepand cu 1 martie 2008, potrivit unei ordonante de urgenta, aprobate in sedinta Guvernului de miercuri, insa doar pentru persoanele fizice, pentru demnitarii care si-au terminat mandatul, a declarat, joi, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.

Potrivit lui Bolojan, imobilele RA-APPS sunt folosite ca locuinte de serviciu sau ca locuinte de protocol, in timp ce restul de locuinte este inchiriat pentru ambasade, instituii publice, de partide, de Casa Presei sau de asociatii si fundatii.

Scumpirea locuintelor RA-APPS vizeaza interesul public si constituie o situatie de urgenta si extraordinara, datorita inechitatii existente, in prezent, intre nivelul chiriilor aplicate pentru locuintele si terenul aferent acestora, aflate in administrarea RA-APPS si nivelul chiriilor aplicabil pe piata imobiliara, in special in municipiul Bucuresti.

Avand in vedere ca nivelul redus al tarifului chiriei nu acoperea cheltuielile efective cu aceste imobile (in conformitate cu prevederile art.31 din Legea nr.114/1996 privind locuintele, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare), se impunea majorarea lor, in regim de urgenta.

Pe de alta parte, Curtea Constitutionala a declarat nule de drept contractele la adapostul carora politicieni ca Mircea Geoana, Vasile Dancu sau Petre Roman stau ilegal in vile primite de la stat chiar si dupa incheierea mandatelor de ministri.

Potrivit hotararii CC, cei care si-au pastrat casele de la stat mai mult de doua luni dupa pierderea functiei, nu vor mai avea nicio justificare pentru a le pastra.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#RA APPS, #ilie bolojan, #locuinte, #chirie , #frauda