Clujul ar putea avea primul parc pentru caini din Romania

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 21:04
1301 citiri
Clujul ar putea avea primul parc pentru caini din Romania

Octavian Muresanu, un student la peisagistica la Cluj, a conceput proiectul unui parc dedicat exclusiv cainilor, in piata Ion Agarbiceanu din cartierul Andrei Muresanu.

Laszlo Atilla, viceprimarul Clujului, sustine ca un asemenea proiect ar putea fi pus in aplicare in orasul de pe Somes, relateaza Adevarul.

Studentul a ales Piata Ion Agarbiceanu din cartierul Andrei Muresanu ca amplasament pentru punerea in aplicare a proiectului sau, care a avut ca tema reamenajarea unui spatiu nefolosit al Clujului. Ideea a pornit de la necesitatile pe care le au proprietarii de caini din Cluj, a explicat tanarul.

El a mai spus ca Piata Ion Agarbiceanu este locul perfect unde clujenii si-ar putea plimba patrupedele, fiind un spatiu verde, departe de factorii poluanti si de centrul orasului. Proiectul studentului prevede limitarea aleilor parcului, la una singura, care sa imparta zona: intr-o parte cainii mici, iar in cealalta, cei mari, pentru a se evita ranirea acestora.

Aleile eliminate ar urma sa fie inlocuite de un gazon scump, dar rezistent, precum cel aflat pe stadioane. "Parcul este prevazut sa fie imprejmuit de garduri mari, iar la intrare m-am gandit sa existe o cutie cu jucarii, pentru aceia care nu detin asemenea accesorii", a explicat cel care a gandit parcul.

Daca proiectul ar fi pus in aplicare, clujeni care au caini ar trebui sa scoata din buzunare cateva sute de lei lunar, bani care ar fi folositi pentru intretinerea parcului.

Parcurile pentru caini din Bucuresti, "niste tarcuri"

Desi in tarile occidentale, parcurile pentru caini sunt aproape la fel de numeroase ca si cele pentru oameni, in Romania nu exista nici macar un astfel de parc.

Initiatorul proiectului Octavian Muresanu sustine ca, desi in Bucuresti exista cateva asa-numite parcuri special amenajate pentru caini, aceste sunt de fapt, niste tarcuri ingradinte in zone de agrement pentru oameni

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#primul parc pentru caini, #parc pentru caini Cluj, #Octavian Muresanu parc caini , #frauda