CNA: Monica Ridzi a cumparat publicitate electorala pe bani publici

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:30
2221 citiri
CNA: Monica Ridzi a cumparat publicitate electorala pe bani publici

CNA a votat cu unanimitate de voturi sanctionarea televiziunilor care au difuzat clipul de 2 Mai al MTS, considerandu-l publicitate electorala interzisa.

Articolul 155 din Codul CNA prevede la punctul 2 ca "publicitatea politica este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala".

Prin decizia CNA se confirma faptul ca Monica Iacob-Ridzi si-a facut publicitate politica personala cu bani publici, prin producerea si difuzarea spotului de Ziua Tineretului, scrie tolo.ro.

Potrivit lui Catalin Tolontan, reprezentantii Pro Tv si MTV au spus in sedinta CNA ca ei au platit concertul de la Costinesti, scrie jurnalistul pe blogul sau.

CNA a sanctionat cu somatii posturile Antena 3, Realitatea TV si Pro TV pentru ca au difuzat publicitate pentru Monica Iacob-Ridzi, cu ocazia Zilei Tineretului.

In spotul Ministerului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi aparea alaturi de cantaretul Dan Bittman si de actrita Maria Dinulescu. Protagonistii spotului prezentau la unison mesajul "De 2 Mai, de ori mai tanar", pe data cu pricina fiind sarbatorita Ziua Tineretului.

Presa a mai dezvaluit marti ca artistii care au sustinut concerte in parcul IOR la inceputul lunii mai, cu ocazia Zilei Tineretului, spun ca au primit maxim 15.000 de euro, in conditiile in care Monica Iacob-Ridzi a alocat 60.000 de euro in acest sens.

Documentele oficiale prezentate de "Gazeta Sporturilor" arata ca "Vita de Vie", "Holograf" si Pepe au fost platiti cu 260.000 de lei, adica aproximativ 60.000 de euro.

Contracte de 600.000 de euro atribuite fara licitatie

Gazeta Sporturilor a scos la iveala faptul ca Monica Ridzi a atribuit contractele pentru organizarea evenimentelor de 2 mai, Ziua Tineretului, fara licitatie catre doua firme de apartament cu aceiasi actionari.

Evenimentele organizate in toata tara, dintre care cele mai mediatizate au fost cele de la Bucuresti si de la Costinesti, au costat nici mai mult nici mai putin decat 628.000 de euro, mai exact 0,7 % din bugetul institutiei pe 2009.

Firmele castigatoare, doua la numar, sunt doua "fantome gemene". Si SC Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL au exact acelasi sediu, un apartament din blocul M52 situat pe strada Poet Panait Cerna din Bucuresti.

Vezi mai jos clipul MTS de Ziua Tineretului

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Monica Ridzi CNA, #publicitate electorala , #frauda