CNSLR Fratia si CSDR nu vor semna acordul privind salarizarea bugetarilor

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 14:38
815 citiri
CNSLR Fratia si CSDR nu vor semna acordul privind salarizarea bugetarilor
Foto arhiva

Doua din cele patru confederatii sindicale, CNSLR Fratia si CSDR, au anuntat, marti, ca nu vor semna acordul cu Guvernul in ce priveste noua lege a salarizarii din sectorul bugetar.

In schimb, Cartel Alfa si BNS sustin ca sunt de acord cu principiile de baza ale legii salarizarii din acest sector, informeaza NewsIn.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat ca, atat timp cat nu se rezolva situatia profesorilor in ce priveste majorarea salariilor si cat timp sistemul sanitar nu va avea un acord semnat cu Ministerul Sanatatii, confederatia sindicala pe care o reprezinta nu va semna acordul de principiu privind salarizarea personalului din sistemul bugetar.

"Noi am cerut o majorare a salariilor de la 1 noiembrie, in medie, cu 25%, si am fi acceptat o crestere similara de la 1 ianuarie, insa nu putem fi de acord cu ce ne anunta Executivul, si anume cu majorarea in doua transe. In aceste conditii, noi nu vom semna niciun acord astazi cu Guverrnul", a declarat Marius Petcu.

La randul sau, vicepresedintele CSDR, Aurel Cornea, a anuntat ca va fi prezent, marti, la intalnirea cu premierul Tariceanu, insa nu va semna acordul in ce priveste salarizarea angajatilor din sistemul bugetar.

De cealalta parte, reprezentantii Cartel Alfa au declarat pentru NewsIn ca ar fi "cea mai mare prostie din partea sindicatelor sa nu semneze acest acord".

Liderul sindical critica atitudinea profesorilor care cer majorarea salariilor cu 50%, in conditiile in care economia Romaniei se confrunta deja cu un inceput de criza economica.

Si presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarata ca este de acord cu principiile trecute in documentul ce vizeaza salarizarea angajatilor din sistemul bugetar si spera ca acesta sa fie semnat si de partidele politice.

"Acest acord este ca apa sfintita pentru bugetari si cel mai probabil il vom semna, insa o decizie in acest sens o vom lua in jurul orei 14, cand asteptam un raspuns din partea functionarilor publici si a celorlati bugetari afiliati BNS in ce priveste semnarea acordului", a mai spus Costin.

Reprezentantii Guvernului, sindicatelor, patronatelor si ai partidelor politice se vor intalni la ora 15.00 pentru a semna acordul referitor la salarizarea in sistemul bugetar.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se...
#CNSLR Fratia, #CSDR, #acord, #Salarizare, #profesori, #guvern , #frauda