Codul portocaliu de pe raul Prut se prelungeste pana duminica

Vineri, 08 August 2008, ora 15:42
701 citiri
Codul portocaliu de pe raul Prut se prelungeste pana duminica

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a prelungit avertizarea de cod portocaliu pe raul Prut, judetele vizate fiind Galati, Iasi si Vaslui, pana duminica, la ora 16:00.

Tot pana duminica dupa-amiaza a fost prelungit si codul galben pentru trei judete - Botosani, Iasi, Galati, in timp ce pentru alte opt - Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Suceava si Botosani, codul portocaliu este instituit de sambata, ora 5 dimineata, pana duminica, ora 6 dimineata, ca urmare a avertizarilor venite de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), potrivit comunicatului transmis, vineri, de institutie.

Bazinele hidrografice care ar putea fi afectate sunt Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Suceava, Moldova, Bistrita, Jijia si Prut.

INHGA estimeaza ca, pana duminica, zonele mentionate se vor confrunta cu propagarea viiturii formate anterior pe Prut, cu situarea nivelurilor peste cotele de aparare, precum si cu scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, care pot duce la inundatii locale si cresteri ale debitelor si nivelurilor, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul portocaliu vizeaza raul Prut, pe sectorul aval Grozesti - aval Oancea, in timp ce codul galben se refera la propagarea viiturii formate anterior pe raul Prut pe sectorul Stanca Aval - Grozesti si pe sectorul aval Oancea - confluenta cu Dunarea.

Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimând un efectiv de peste 400 de astfel de animale. Probleme se înregistrează în special...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#Prut, #cod portocaliu, #Iasi, #Galati, #Vaslui, #cod galben, #prelungi, #duminica , #frauda