Cristian David face apel la "calm si intelepciune" (Video)

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 16:12
1751 citiri
Cristian David face apel la "calm si intelepciune" (Video)

In urma discutiilor de vineri dintre reprezentantii sindicatelor si ministrii desemnati de premier pentru a face parte din grupul de lucru de negociere cu sindicatele, s-a stabilit o alta intalnire pentru noi negocieri luni, sindicalistii declarand ca nu vor renunta la proteste.

Ministrul de Interne Cristian David a facut chiar un apel la "calm si intelepciune", afirmand totodata ca "in situatia de fata, cresterile salariale ar trebui sa fie reale si reflectate indeaproape in sectorul consumatorilor".

Cristian David a adaugat ca "in medie in perioada 2005-2008, au avut loc mariri salariale cumulate la 211% in sectoarele din administratie publica, sanatate si educatie."

Acesta a mai subliniat ca "obiectivul principal ar trebui sa fie o marire salariala durabila care sa reflecte puterea de cumparare a consumatorilor".

In intalnirea de luni, se va discuta in legatura cu o solutie pentru a dezvolta o matrice salariala din sistemul bugetar care sa diminueze totodata si diferentele din categoriile de salarizare.

Ministrii participanti la sedinta cu sindicatele au cerut Guvernului si o analiza a impactului cresterilor salariale pentru a testa sustenabilitatea si impactul macroeconomic pe care acestea l-ar avea.

"Am dori ca toate cresterile salariale sa aiba o baza reala si sa se regaseasca in puterea de cumparare. Conflictele nu rezolva absolut nimic. Fie ca ele continua, acest lucru nu va aduce o rezolvare imediata a tuturor problemelor", a mai declarat Cristian David.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a completat si el ca nu s-a ajuns la o solutie insa discutiile vor continua.

"La o solutie imediata nu am ajuns. Vor mai fi negocieri si este normal ca fiecare parte sa isi sustina punctul de vedere. In schimb am descoperit o atitudine care poate insemna calea spre rezolvarea problemelor.", a completat miistrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Protestele sindicale trebuie sa respecte prevederile legale din Codul Muncii, iar pana vineri nu a ajuns la minister niciun demers legal din teritoriu privind declansarea grevei generale, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Directiile de munca din judete nu au primit pana vineri nicio instiintare legata de proteste, iar la minister nu a ajuns niciun act care sa ateste ca s-ar pregati o greva generala", a mai spus ministrul Muncii.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#greva sindicate, #mariri salariale, #intrunire ministri , #frauda