Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

DNA va trimite in instanta cel de-al doilea dosar al lui Necolaiciuc

Marti, 20 Mai 2008, ora 17:37
1365 citiri
DNA va trimite in instanta cel de-al doilea dosar al lui Necolaiciuc

Procurorii Sectiei a II-a din DNA au inceput prezentarea materialului de urmarire penala in cel de-al doilea dosar in care il vor trimite in judecata pe fostul sef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, pentru ca ar fi favorizat anumite firme la licitatii, informeaza NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, in acest dosar mai este urmarit penal si fostul director economic al Companiei Nationale Caile Ferate Romane (CNCFR), Viorica Oloeru, care este acuzata tot de abuz in serviciu.

"Abuzul in serviciu in cazul celor urmariti penal s-a facut prin favorizarea unor firme la diferite licitatii, societati comerciale care nu intruneau conditiile legale pentru a obtine diferite contracte cu CNCFR", au declarat surse judiciare.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc, in prezent fugit din tara, Judecatoria Sectorului 1 a emis deja un mandat de arestare in lipsa in dosarul pe care procurorii se pregatesc sa-l trimita in fata judecatorilor.

"In ordonanta de incepere a urmaririi penale s-au retinut foarte multe lucruri. Ramane sa vedem pentru care fapte va fi trimis in judecata si pentru care se va disjunge", au mai declarat aceleasi surse.

Potrivit propunerii DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Mihai Necolaiciuc, una din acuzatiile aduse acestuia este contractul incheiat de CFR SA cu societatea Liana Flowers, prin care feroviarii achizitionau trandafiri ornamentali si servicii de plantare, in valoare de un milion de euro.

Conform contractului, butasii de trandafiri ar fi trebuit sa fie plantati in gari.

Necolaiciuc s-ar mai face vinovat si pentru faptul ca nu a evaluat terenuri in suprafata de peste doua milioane de metri patrati si nu a inclus valoarea acestora in capitalul social al companiei.

Pe de alta parte, in ordonanta de incepere a urmaririi penale impotriva lui Necolaiciuc, procurorii au retinut si concluziile Curtii de Conturi, care releva ca prin ordinul lui Necolaiciuc ar fi fost scoase din functiune nelegal 23.000 de vagoane si 1.059 de locomotive.

Apoi, aceste utilaje au fost vandute ca fier vechi catre diverse persoane juridice.

Fostul director mai este acuzat ca ar fi achizitionat scule si utilaje care nu erau prevazute in planul de achizitii al companiei si ar fi facut un prejudiciu de 732.690.543.617 lei vechi.

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al SNCFR, a fost dat in urmarire prin Interpol in urma cu 2 ani, el nefiind localizat pana in prezent, a declarat, Florin Razvan Radu, directorul Directiei Drept International si Tratate din Ministerul Justitiei.

Acesta a mai spus ca ministerul va cere extradarea lui Necolaiciuc, cand va fi gasit.

Fostul director general al SNCFR a fost dat in urmarire generala pe tara, in 26 octombrie 2006, iar apoi in urmarire internationala.

Pocurorii din cadrul DNA au dispus, pe 1 februarie 2008, trimiterea in judecata a inculpatului Mihai Necolaiciuc, fost director general al SNCFR in perioada iulie 2000 - octombrie 2003, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, si utilizare a creditelor in alte scopuri.

Procurorii DNA au retinut un prejudiciu de peste 18 milioane euro adus Companiei Nationale CFR.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Mihai Necolaiciuc, #dosar, #penal, #DNA, #SNCFR, #favoriza, #licitatie, #firma , #frauda