Fostul sef al SRI Prahova, audiat in procesul lui Soare si Dumitrache

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 12:00
2984 citiri
Fostul sef al SRI Prahova, audiat in procesul lui Soare si Dumitrache

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au audiat, marti, in sedinta secreta, pe fostul sef al SRI Prahova, Adrian Tudor, in procesul in care fostii ofiteri in rezerva Soare si Dumitrache sunt acuzati de coruptie.

Audierea a avut loc cu usile inchise, la cererea procurorului de sedinta. Instanta a fixat un nou termen de judecata pe 4 februarie, cand au fost citati ca martori denuntatorul Mihail Alesu si fostul sef al SRI Campina, Ioan Savu, informeaza Newsin.

Martorul denuntator Ioan Carpean a declarat, in fata judecatorilor, in data de 11 noiembrie 2008, ca isi mentine partial declaratia data la Parchet.

"Nu i-am promis lui Soare ca o sa ii fac lucrari la un pret mai mic, pentru ca el sa-mi angajeze fiul la SRI, iar el mi-a platit integral contravaloarea lucrarilor facute la casa lui", a afirmat martor.

Martorul a mai spus, in timpul audierilor la instanta suprema, ca Ovidiu Soare i-a platit 157 milioane de lei pentru constructia efectuata si nu i-a retinut niciun ban, in suma totala fiind inclusi si banii ce reprezentau cheltuielile de transport pentru oameni si materiale. "Nu m-am plans nici procurorului si nimanui altcuiva ca as fi fost pacalit cu o diferenta de 50 de milioane", a adaugat Carpean.

Tot la termenul din noiembrie al procesului, Carpean a precizat ca in evidenta lui contabila nu apar niciun fel de datorii din partea lui Ovidiu Soare "pentru ca nu au existat".

In urma declaratiilor date la Inalta Curte, reprezentantul Ministerului Public a spus ca se va sesiza din oficiu pentru inceperea urmaririi penale, avand in vedere ca martorul a depus marturie mincinoasa. Procurorul a adaugat ca se va vedea in urma cercetarilor care dintre declaratiile date de martori e falsa, cea de la parchet sau cea de la Inalta Curte.

Avocatul lui Soare, Gheorghe Dragomir, a spus instantei ca reprezentantul Ministerului Public face presiuni asupra martorului si a cerut ca, de acum inainte, Parchetul, daca vrea sa se sesizeze in legatura cu marturia mincinoasa, sa o faca la sfarsitul audierilor, pentru a nu influenta martorul. Magistratii Curtii Supreme au admis cererea avocatului.

Un alt denuntator din dosarul fostilor ofiteri SRI, Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, le-a spus, pe 17 octombrie, judecatorilor, ca declaratiile date procurorilor DNA ar fi fost influentate de acestia, el sustinand acum ca ajutorul pe care l-a primit de la Soare nu ar fi implicat obligatii fata de acesta.

Denuntatorul le-a declarat judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca doreste sa isi schimbe declaratiile date initial la DNA, sustinand ca ar fi fost emotionat in acel moment, iar procurorii i-ar fi dictat ce sa scrie si l-ar fi obligat sa semneze declaratia.

Potrivit martorului-denuntator, Ovidiu Soare l-ar fi ajutat pe ginerele lui sa se transfere la SRI Bucuresti de la Jandarmerie.

Colonel (r) Gheorghe Dumitrache, fost sef Sector "A" din cadrul Sectiei de Informatii Prahova din cadrul SRI, a fost trimis in judecata pe 10 mai 2007, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, dare de mita, incercarea de a determina marturia mincinoasa si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata seful sau, general (r) SRI Ovidiu Soare, si fostul consilier al presedintelui Ion Iliescu, Emil Cico Dumitrescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Adrian Tudor, #SRI Prahova, #audieri Parchet, #Ovidiu Soare , #frauda