Funar, achitat definitiv in dosarul de abuz in serviciu

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 15:26
1622 citiri
Funar, achitat definitiv in dosarul de abuz in serviciu
Foto: Arhiva

Completul de 9 Judecatori al ICCJ a decis, luni, sa respinga recursul declarat de procurori impotriva deciziei din 20 mai 2008 prin care Sectia Penala a aceleiasi instante l-a achitat pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca in dosarul in care era acuzat de abuz in serviciu.

Decizia de luni a Inaltei Curti este definitiva.

Astfel, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu.

Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, luni, recursul declarat de procurori impotriva deciziei din 20 mai 2008, a Sectiei Penale a Inaltei Curti, prin care fostul parlamentar PRM Gheorghe Funar a fost achitat in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu.

Reprezentantul Parchetului a cerut instantei sa admita recursul si sa caseze decizia ICCJ prin care Funar a fost achitat si condamnarea acestuia pentru abuz in serviciu.

De cealalta parte, avocatul fostului parlamentar a sustinut, in fata Completului de 9 judecatori, ca dosarul penal deschis pe numele acestuia a avut o conotatie electorala si a avut menirea de a il impiedica sa castige un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, avocatul a mai spus ca acuzatiile care i se aduc clientului sau nu sunt sprijinite de dovezi, pe numele lui Funar neexistand o plangere penala. Mai mult, avocatul a spus ca Funar este unul dintre cei mai onesti politicieni din Romania, nefiind acuzat vreodata de fapte de coruptie. In concluzie, avocatul a cerut mentinerea deciziei Sectiei Penale a Inaltei Curti si respingerea recursului declarat de procurori.

Afirmatiile avocatului au fost sustinute si de Gheorghe Funar, prezent in sala de judecata la termenul de luni. Acesta a spus ca dosarul este unul facut la comanda politica, iar acuzatiile care i se aduc nu sunt fondate. Funar a adaugat ca nu se simte cu nimic vinovat si ca a respectat legea. In final, fostul parlamentar a cerut instantei respingerea recursului "formal" declarat de procurori.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, pe 20 mai 2008, achitarea lui Gheorghe Funar in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu pentru ca ar fi dizolvat abuziv in 2002 Consiliul Local Cluj-Napoca, dar decizia nu era definitiva.

Procesul de abuz in serviciu al fostului primar al minicipiului Cluj, Gheorghe Funar a fost amanat de mai multe ori inca de la mijlocul anului 2007, din cauza ca mai multi martori nu s-au prezentat la instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Funar dosar abuz serviciu, #Gheorge Funar abuz serviciu , #frauda