Funar, achitat definitiv in dosarul de abuz in serviciu

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 15:26
1619 citiri
Funar, achitat definitiv in dosarul de abuz in serviciu
Foto: Arhiva

Completul de 9 Judecatori al ICCJ a decis, luni, sa respinga recursul declarat de procurori impotriva deciziei din 20 mai 2008 prin care Sectia Penala a aceleiasi instante l-a achitat pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca in dosarul in care era acuzat de abuz in serviciu.

Decizia de luni a Inaltei Curti este definitiva.

Astfel, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost achitat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu.

Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, luni, recursul declarat de procurori impotriva deciziei din 20 mai 2008, a Sectiei Penale a Inaltei Curti, prin care fostul parlamentar PRM Gheorghe Funar a fost achitat in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu.

Reprezentantul Parchetului a cerut instantei sa admita recursul si sa caseze decizia ICCJ prin care Funar a fost achitat si condamnarea acestuia pentru abuz in serviciu.

De cealalta parte, avocatul fostului parlamentar a sustinut, in fata Completului de 9 judecatori, ca dosarul penal deschis pe numele acestuia a avut o conotatie electorala si a avut menirea de a il impiedica sa castige un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, avocatul a mai spus ca acuzatiile care i se aduc clientului sau nu sunt sprijinite de dovezi, pe numele lui Funar neexistand o plangere penala. Mai mult, avocatul a spus ca Funar este unul dintre cei mai onesti politicieni din Romania, nefiind acuzat vreodata de fapte de coruptie. In concluzie, avocatul a cerut mentinerea deciziei Sectiei Penale a Inaltei Curti si respingerea recursului declarat de procurori.

Afirmatiile avocatului au fost sustinute si de Gheorghe Funar, prezent in sala de judecata la termenul de luni. Acesta a spus ca dosarul este unul facut la comanda politica, iar acuzatiile care i se aduc nu sunt fondate. Funar a adaugat ca nu se simte cu nimic vinovat si ca a respectat legea. In final, fostul parlamentar a cerut instantei respingerea recursului "formal" declarat de procurori.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, pe 20 mai 2008, achitarea lui Gheorghe Funar in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu pentru ca ar fi dizolvat abuziv in 2002 Consiliul Local Cluj-Napoca, dar decizia nu era definitiva.

Procesul de abuz in serviciu al fostului primar al minicipiului Cluj, Gheorghe Funar a fost amanat de mai multe ori inca de la mijlocul anului 2007, din cauza ca mai multi martori nu s-au prezentat la instanta.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Funar dosar abuz serviciu, #Gheorge Funar abuz serviciu , #frauda