Hristos a inviat! Adevarat! 2008

Duminica, 27 Aprilie 2008, ora 18:33
5458 citiri
Hristos a inviat! Adevarat! 2008

Ce-am invatat de doua mii de ani, de cand Iisus invie ca sa pricepem ca dupa ce i-am pus in spate tot ce nu poate inghiti Pamantul, atat e de apasator, ne putem trezi curati ca niste ghiocei? Mai nimic.

Descarcam mereu in jur, pe umerii celor ce nu pot tine toata mizeria noastra, nepasare. Ne-alegem cei mai puternici si mai brazi, mai semeti, si decidem ca noi, si numai noi, putem trasa destine, fara sa ne pese ca in lumea celor mai slabi, regulile sunt simple: cu cat esti mai cocosat, cu atat ai mai multe sanse sa inghiti tot, pe nemestecate (nici nu mai stii ce-i aia sa mesteci), chinuit numai de intrebarea pana unde poti sa traiesti fiind absorbit in dorinta celor puternici de-a se simti pe creste.

Ne scriem pe frunti, ne punem in piept un ecuson pe care scriem un singur cuvant: EU! Iar langa noi sunt ceilalti, care si-au scris pe frunti, si-au pus in piept un ecuson pe care scrie un singur cuvant: TU!

Si asa, convinsi ca suntem centrul universului, suntem fericiti.

Nu am invatat nimic, si daca am fi facut-o, am fi stiut, poate, ce a simtit Iisus: abandonarea de sine, pentru a-l face si pe celalalt bucuros, reprezinta adevarata fericire. Sa poti, in desert, sa dai jumatate din canuta ta de apa celui care moare de deshidratare. Sau pe toata, fiind convins ca peste cinci minute, Dumnezeu iti va trimite ploaia.

Sa poti, la coada la ultimele cinci paini din lume, sa-i convingi pe toti sa-i lase in fata pe dusmanii tai, deoarece odata cu lacrimile de recunostinta din ochii lor vei sti ca peste cinci minute, Dumnezeu iti va trimite un colacut abia copt.

Sa-l imbratisezi pe cel ce te-a izbit in frunte, sa-i dai cuvintele tale cele mai dragi si sa-l faci sa creada ca il iubesti ca pe un frate, fiind convins ca peste cinci minute, Dumnezeu ti se va ivi in cale sorbindu-ti sangele de pe crestet.

Dar pana cand vom pricepe, sa fim convinsi ca Hristos a inviat. Si sa-l primim cu bucurie in inimi si-n ganduri, deoarece asa, vom sti cel putin ca nu suntem singuri. Adevarat!

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CFR suplimentează trenurile de 1 Mai și Paște. Care sunt destinațiile pentru care s-au alocat resurse extra
CFR suplimentează trenurile de 1 Mai și Paște. Care sunt destinațiile pentru care s-au alocat resurse extra
CFR anunţă, vineri, că suplimentează numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, fiind introduse garnituri suplimentare către destinaţiile de vacanţă. ”Cu prilejul...
Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și Paște. Prognoza meteo actualizată
Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și Paște. Prognoza meteo actualizată
Temperaturile vor fi peste cele normale în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar în special în sud şi sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai, conform prognozei...
#paste, #inviere, #Hristos a inviat , #frauda