Iustin Covei, trimis in judecata de DIICOT

Luni, 08 Martie 2010, ora 14:59
2361 citiri
Iustin Covei, trimis in judecata de DIICOT

DIICOT l-a trimis, luni, in judecata, pe Iustin Covei, alaturi de alte 17 persoane, pentru infractiuni informatice, dupa ce, in 2009, au constituit un grup infractional, prin care faceau activitati de skimming pe teritoriul mai multor tari, conform unui comunicat al DIICOT.

Astfel, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Iustin Covei, zis "Pralea" sau "Copilu'", Jean Marin Mihaila, zis "Marius", Dragos Dumitrescu, zis "Baronul", Adrian Abagiu, Dan-Mihail Barca zis "Mita", Andrei Sandu, Marius-Francisc Danca, Petrel Halanel, Sergiu-Nicusor Dumitriu, Eman Vatamanita, Ionel - Marius Tranca zis Bizu sau Hermano, Ionel Calin, zis "Nixon" sau "Calin Ionel", Florin Nicolae Dirivan zis "Fulgerica", Alin-Andrei Sosa, Sorin-Costel Buruiana, toti in stare de arest preventiv si Ionut-Laurentiu Tuta, zis "Ionica", Mihai-Adrian Sastea zis "Tuc" si Tudor Rada, in stare de libertate.

Conform comunicatului remis, luni,in sarcina acestora s-a retinut savarsirea infractiunilor de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice - fabricarea si detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate, accesul fara drept la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica".

In fapt, cercetarile efectuate au relevat faptul ca in Craiova existau patru grupari infractionale, cu legaturi intre ele, care isi derulau activitatea infractionala atat in Romania, cat si in strainatate.

Astfel, in 2009, Jean-Marin Mihaila, lider al gruparii, impreuna cu Dragos Dumitrescu, Adrian Abagiu, invinuitul Nicolita Pauna si alte persoane au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Tudor Rada,Marius-Francisc Danca, pentru a face skimming pe teritoriul Australiei si a altor tari.

In consecinta, in lunile februarie-aprilie 2009, gruparea a efectuat activitatii de skimmming in Australia, instaland la bancomate dispozitive destinate copierii datelor de pe cartile de credit (guri de bancomat si camere video miniaturale), au prelucrat datele astfel obtinute cu ajutorul unor programe informatice special create si le-au transmis liderului grupului, in vederea utilizarii lor pentru efectuarea de operatiuni frauduloase.

Tot in 2009, inculpatii Petrel Halanei si Iustin Covei, in calitate de lideri, au initiat un nou grup infractional, care facea tot skimming, la care s-au alaturat si Dan-Mihail Barca, Andrei Sandu, Ionel-Marius Trinca, Eman Vatamanita, Ionut-Laurentiu Tuta, Sergiu-Nicusor Dumitriu si Mihai-Marian Sastea.

"Inculpatii confectionau echipamente destinate copierii datelor de pe carduri bancare, instalandu-le pe ATM-uri, in vederea copierii datelor si filmarii PIN-urilor tastate de clientii legitimi ai bancilor. Datele cardurilor compromise erau prelucrate si scrise pe carduri blank, utilizate in vederea efectuarii retragerilor frauduloase de numerar de la ATM-uri de pe teritoriul Romaniei sau din strainatate", se arata in comunicatul DIICOT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DIICOT, #Iustin Covei, #infractiuni informatice , #frauda