Lazar Comanescu, noul ambasador al Romaniei la Berlin

Marti, 03 Martie 2009, ora 19:47
1903 citiri
Lazar Comanescu, noul ambasador al Romaniei la Berlin

Fostul ministru de Externe Lazar Comanescu este noul ambasador al Romaniei la Berlin dupa ce a primit, marti, avizul Parlamentului. Comanescu l-a inlocuit pe Bogdan Mazuru, care si-a incheiat mandatul pe 2 februarie.

Comisiile de politica externa din Senat si Camera Deputatilor au acordat aceasta noua responsabilitate, prin vot secret, celui care, in perioada 15 aprilie-22 decembrie 2008 a ocupat functia de ministrul de Externe, informeaza Evenimentul zilei.

Pe de alta parte, despre Lazar Comanescu au fost vehiculate informatii potrivit carora acesta s-ar pregati pentru un post de comisar european in cadrul viitorului executiv european, care va fi desemnat la toamna.

Totusi, de fiecare data cand a fost intrebat daca si-ar dori un astfel de post, Comanescu a oferit raspunsuri diplomatice si evazive, spunand ca nu vrea sa se pronunte inainte ca noua configuratie a comisiei sa fie stabilita.

Comanescu a spus insa ca, dupa reatribuirea portofoliilor din Comisia Europeana in 2009, pentru Romania el ar vedea un post de comisar pentru agricultura, energie sau infrastructura.

"Sunt printre cei care, avand in vedere specificitatea tarii, se declara in favoarea oferirii Romaniei a portofoliului agriculturii si dezvoltarii rurale, al energiei sau al infrastructurii", a spus anul trecut Comanescu.

Este posibil ca fostul ministru sa fie trimis la postul de la Berlin numai pe perioada pana la stabilirea portofoliilor din CE. Postul de ambasador de la Berlin a fost eliberat de Bogdan Mazuru, care a fost propus de noul sef al diplomatiei, Cristian Diaconescu, ca secretar de stat pentru afaceri europene, in ianuarie 2009.

Odata cu plecarea lui Victor Micula la postul din Danemarca s-ar elibera un post-cheie din MAE, cel de secretar general, pentru care Diaconescu trebuie sa gaseasca inlocuitor.

Victor Micula a fost foarte apreciat in pozitia de secretar de stat pentru organizarea summitului NATO de la Bucuresti, reusind sa gestioneze cu succes cea mai mare reuniune la nivel inalt din istoria NATO, la care au participat 2.400 de jurnalisti si 3.000 de oficiali, dintre care 24 de sefi de stat si 26 de sefi de guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Lazar Comanescu Berlin, #Comanescu externe Germania , #frauda